– Vi får oppimot 100 e-poster pr. dag om vaksinering. Vi har ikke kapasitet til å svare på alle, fordi vi må prioritere vaksinering. Det er kun de som vi må svare på, som blir besvart, heter det blant annet i Facebook-meldingen fra bydelen.

Det understrekes videre at det ikke er nødvendig for folk å spørre på e-post eller telefon om når man får vaksine eller er ferdig vaksinert.

– Vaksinetilfanget er uforutsigbart, så vi kan ikke planlegge noe særlig mer enn en uke fram i tid, opplyser bydelen videre.

Det sendes ut invitasjon på SMS til de fleste innbyggerne som får tilbud om vaksine nå. Bydelen ønsker at de som kan, svarer på denne. Man kan også ringe et nummer man får i denne SMS-en.

– Vi har deg på liste. Du trenger ikke ringe oss og sjekke. Du kan gjerne registrere vaksineønske på Registrer at du vil ta koronavaksinen (ekstern lenke). Da kan du også forsikre deg om at vi har riktig telefonnummer til deg.

De legger til at intervallet mellom dose en og to er fastsatt og at de ikke kan endre på intervaller eller endre timer. Den eneste grunnen til å få flyttet på timer er hvis du må på sykehus, i retten eller i begravelse.

– Vi kan dessverre ikke ta hensyn til at du skal på ferie i sommer. Vi kan ikke endre intervaller eller flytte på timer. Du må være tilgjengelig for dose 2 når du har fått time.

Dersom man har fått første dose av AstraZeneca, får man en ny time til dose to med en annen vaksine. Bydelen tar kontakt når det er avklart.