I en fersk spørreundersøkelse svarer 52 prosent at det bør innføres forbud mot å bruke elsparkesykkel på fortau. Høyest andel finner man i Oslo.

– Dette er ett av forslagene til ytterligere innstramninger til de nye reglene for elsparkesykler som trolig blir innført i mai i år. At over halvparten ønsker et slikt forbud er ikke overraskende med tanke på at konfliktnivået rundt elsparkesykler på fortau har vært høyt lenge. Samtidig viser undersøkelsen at andelen som ønsker forbud er høyest i Oslo der det har vært mange ulykker og skader, og også en rekke episoder hvor elsparkesyklister har kjørt på fotgjengere på fortauet, skriver Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

I undersøkelsen, som er foretatt av YouGov for Tryg Forsikring og Trygg Trafikk like før påske, kommer det i tillegg frem at forslaget om forbud får minst oppslutning i aldersgruppen 18 til 29 år, mens 65 prosent i alderen 60+ støtter et forbud.

Geografisk er andelen som ønsker forbud høyest i Oslo med 55 prosent, og lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 47 prosent.

Mange land i Europa har allerede innført et forbud mot kjøring av elsparkesykkel på fortau.

I januar ble det kjent at regjeringen strammer inn reglene for elsparkesykkel i løpet av våren. Det blir promillegrense på 0,2, aldersgrense på 12 år og hjelmpåbud for barn under 15 år.