Den ene støyklagen var om en leilighet på Ullevål.

– Det var på grunn av feststøy. På bakgrunn av det dro politiet dit og da vi kom inn var det fire personer, hvor tre personer som ikke bodde i leiligheten. De er anmeldt for brudd på smittevernreglene, forteller operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

De involverte var i 20- og 40-årene.

Den andre klagen handlet om det samme: feststøy fra en leilighet på Majorstuen.

– Klager på høy musikk og mye bråk. Politiet tok turen og der var det fem personer. Alle ble anmeldt for brudd, sier operasjonslederen.

Her var personene i leiligheten i 30-årene.

Begge hendelsene framsto som private sammenkomster.

Operasjonsleder påpeker at de har vært ute på flere klager om støy natt til fredag og at det kun er disse to tilfellene som politiet mener har brudd forbudet. Det kan tyde på at de fleste holder seg innenfor reglene.

Dette er de første anmeldelsene Avisa Oslo kjenner til som er blitt opprettet etter at Oslo innførte det inngripende besøksforbudet om maks to besøkende fra og med 17. mars.

Oslo politidistrikt svarte på fredag at de vil forholde seg til de samme bøtesatsene som de har gjort ved det nasjonale forbudet mot flere enn ti deltakere på privat arrangement.

Det vil bety at arrangørene av de private sammenkomstene natt til lørdag kan vente seg bøter på 20.000 kroner mens de besøkende kan få 10.000 kroner i bot.

De får ikke bøtene med en gang og alle sakene blir først vurdert for etterforskning. Det kan være andre formildende eller skjerpende omstendigheter i hver sak. Les mer om det her.