Like før midnatt, meldte politiet om at fyrverkeri er avfyrt mot vektere på Ellingsrud T-banestasjon. Det var ikke første gang politiet fikk meldinger om uvettig og ulovlig bruk av fyrverkeri:

– Generelt kan man si det ikke er første gang at det er siktet fyrverkeri mot folk i kveld. Det er ikke uvanlig, og store deler av kvelden har vi fått inn meldinger på uvettig bruk av fyrverkeri. Vi har ikke fått noen meldinger om personskader, men det betyr ikke at det ikke har vært noen, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Avisa Oslo 00.15.

Nærmere klokken 01.30 melder politiet om uvettig bruk av fyrverkeri på Haugerud:

– Politiet har jobbet i området Haugerud en periode nå. Der har det vært uvettig bruk av fyrverkeri ved avfyring mot folk og bygninger. Det er også avfyrt mot politiet og mot kjøretøy, uten at noe eller noen har kommet til skade. Vi fortsetter innsatsen i området.

Det ble også avfyrt fyrverkeri mot vektere på Ellingsrud like før midnatt:

– Politiet er på vei til Ellingsrud T-banestasjon hvor vektere har meldt fra om fyrverkeri som er avfyrt, mot de, inne på stasjonsområdet. Det er ikke meldt om personskade. T-banestasjonen er midlertidig stengt og politiet vil ta kontakt med vekterne på stedet, skrev de klokken 23.56.

Hekkelstrand sier politiet er til stede i stort monn i hele kommunen. De har enda ikke fått meldinger personskader klokken 00.15.

Det er forbudt å sende opp fyrverkeri innenfor Ring 2, men politiet får stadig meldinger om at det skjer.

– Det er svært mange eksempler på fyrverkeri innenfor forbudssonen, og vi regner med at politiet bare får meldinger om en brøkdel av dem. Men selv om det er mange, har vi ikke kapasitet til å løpe etter folk som skyter opp fyrverkeri ulovlig.

To T-banestasjoner stengt til søndag

Klokken 23.42 meldte Sporveien at Ellingsrud T-banestasjon ble midlertidig stengt av hensyn til "sikkerheten til våre kunder og vårt personell". Det samme gjaldt Furuset stasjon noen minutter tidligere.

– Ellingsrudåsen og Furuset stasjoner forblir stengt i natt, men åpnes til første avgang på morgenen. Dette av hensyn til våre kunder og ansatte, meldte Sporveien klokken 01.07.

Politiet har stadig meldt om nye hendelser der folk har avfyrt fyrverkeri inne på T-banestasjoner lørdag kveld. Like før klokken 23.00 meldte de om «stadige meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri i tilknytning til T-banestasjoner». Dette har preget store deler av nyttårsaften.

– Det medfører at vi av og til sjekker T-banevogner for å få kontakt med synderne. Vi prøver å unngå unødvendige forsinkelser på T-banen på grunn av dette, skrev Oslo-politiet på Twitter.