Politiet opplyser at de gjennom natten har vært på fire adresser hvor de vurderer at deltakerne har brutt koronaforskriftene.

Totalt er 33 personer blitt anmeldt fordelt på de fire forskjellige adressene.

– Det er gjerne meldinger fra naboer som reagerer på høy musikk og feststøy generelt. Da har vi tatt oss inn og vurdert om det er brudd på de lokale forskriftene om kun to besøkende, forteller operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt.

To av adressene hvor deltakerne ble anmeldt var på Vinderen og Bekkelaget. Her var det folk i tenårene som var samlet og ble anmeldt.

De to andre adressene var i sentrum. Her var deltakerne i begynnelsen av 20-årene, opplyser politiet.

Totalt har politiet vært på over 20 adresser gjennom natten for å undersøke klarer på feststøy. Det var kun på fire av adressene at undersøkelsene førte til anmeldelse.

Politiet i Oslo håndhever brudd på besøksreglene i Oslo på samme måte som de gjør i de nasjonale tilfellene: 20.000 kroner i bot til arrangøren. 10.000 kroner i bot til deltakere. Bøtene blir ikke skrevet ut på stedet, men de involverte blir anmeldt og det blir opprettet etterforsking på sakene.

Slik er forbudet mot sammenkomster i Oslo nå

Sammenkomster i private hjem og hager

Det er forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig. I tillegg er det ikke lov til å samle mer enn totalt ti personer. Det betyr at dersom husstanden din til vanlig er på ni personer, kan du bare ha besøk av én person. Dersom husstanden din til vanlig er på ti personer eller mer, kan du dessverre ikke ha besøk.

Forbudet gjelder også i hager, bakgårder, uteplasser og lignende områder i tilknytning til private hjem, og på hytta.

Du risikerer bøter, om du bryter forbudet.

Sammenkomster utendørs på offentlig sted

Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster på offentlig sted der det er mer enn ti personer til stede. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes på offentlige steder som i parker, skogen, lekeplasser og lignende.

Kilde: Oslo kommune