Det får Avisa Oslo bekreftet.

Totalt 20 Frp-ere var til stede på gruppemøtet. Det varte i to timer. De diskuterte plattformen, før det ble holdt en avstemning.

– Frps bystyregruppe har nå vedtatt å støtte en samarbeidsavtale, sier Oslo Frp-topp Magnus Birkelund til Avisa Oslo.


På oppfølgingsspørsmål fra NRK om hvorvidt Oslo Frps styre har noen vetorett, sier han at styret er enig med bystyregruppen.

– Vi er godt fornøyd med at en samarbeidsavtale er på plass og at Oslo nå skal få et blågrønt byråd bestående av Venstre og Høyre, sier Venstre-topp Hallstein Bjercke til AO.

Den påtroppende byrådslederen Eirik Lae Solberg (H) kommenterer saken slik:

– Jeg er glad for at det nå ligger til rette for et godt samarbeid mellom de borgerlige partiene i bystyret. Det er jeg sikker på vil gi gode resultater for innbyggerne i Oslo.

Nyheten kommer etter at Avisa Oslo omtalte dyp splittelse i partiet. Et enstemmig fylkesstyre sa i forrige uke tvert nei til hele avtalen.

Dette til tross for at den hadde støtte fra bystyregruppa og var framforhandlet av partiets forhandlingsutvalg.

Avisa Oslo kjenner til at Frp har fått gjennomslag på særlig to felter: Veivedlikehold og kutt i eiendomsskatt.

Ikke på langt nær nok, mente imidlertid Oslo Frp-styret.

«Det er få blanke seire for FrP i dette utkastet. På de områdene som er av spesielt stor betydning for oss – og som vi måles på og ev. tynges av ved fremtidige valg – er for lite konkret å se. Dette gjelder spesielt på samferdsel», heter det i et notat Avisa Oslo har fått tak i.

Les mer her: