– Politiet forsøkte å ta kontroll på en bil under en trafikkontroll på Galgeberg. Bilen stakk fra politiet. Etter en kort forfølgelse, stoppet bilen ved Sinsenkrysset. Vi fikk kontroll på bilen. Fire personer løp fra den, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Først fikk de kontroll på en av de involverte mens resten var på frifot.

Knyttes til ran og tyverier

Kort tid senere kan han oppdatere:

– Da har vi pågrepet alle fire personene ved hjelp av flere politipatruljer og politihelikopteret. Vi knytter bilen til flere straffbare forhold som er begått i desember.

Han utdyper at samme bil skal være knyttet til personran og tyverier tidligere denne måneden. To av personene skal være unge menn.

Andre biljakt på få dager

Lørdag kveld er den andre biljakten på få dager etter samme bil.

– Vi hadde en forfølgelse på samme bil her om dagen, men da klarte vi ikke å ta den, sier Stokkli.

– Hvordan gikk jakten med tanke på hastighet?

– Forfølgelsen gikk forsvarlig. Det kom en bil i front ved Sinsenkrysset som laget kø og da stoppet det av seg selv. Ingen skade på kjøretøy så vidt vi har fått melding om.

– De løp mot Sinsen skole og boligområdet. Det ble jobbet bra med politihelikopter og hundepatrulje som gjorde at vi klarte å finne dem. En prøvde å løpe, men vi klarte å hente ham inn igjen, sier Stokkli.

Så biljakten

Fredrik Bjerkan sto og ventet på bussen ved Carl Berners plass da han ble vitne til forfølgelsen. Han så først en politibil komme kjørende i trikkesporet fra Rosenhoff.

– Tenkte at det får den da bare lov til, men kikket nedover da jeg hørte en bil spinne i rundkjøringen og forsvinne bortover Chr. Michelsens gate, forteller han.

Først fulgte en politibil etter bilen, så kom to andre som kjørte i forskjellige retninger.

Les også

Det historiske bygget på Youngstorget beskrives som helt unikt. Nå har det skjedd store endringer