Den norsk-iranske 43-åringen er siktet for terror gjennom drap og drapsforsøk etter masseskytingen i sentrum natt til 25. juni.

Etter begjæring fra påtalemyndigheten, har Oslo tingrett nå avgjort at han fortsatt skal være underlagt fullstendig isolasjon og medieforbud mens han sitter i varetekt.

Det fremkommer av en kjennelse avsagt mandag.

«Ved vurderingen av om fortsatt isolasjon vil være et uforholdsmessig inngrep, har tingretten tatt utgangspunkt i sakens alvor og mistankegrunnlagets styrke», skriver tingretten.

Forlengelsen skjer til tross for at Matapours forsvarer har anført at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare ved å oppheve isolasjonen. Forsvareren viser også til at 43-åringen nå skal underlegges tvangsobservasjon de neste åtte ukene.

I forrige uke ble Matapour flyttet til Bergen, slik at de rettspsykiatriske sakkyndige vil få muligheten til å observere ham for å avgjøre hvorvidt han er tilregnelig eller ikke.

Den terrorsiktede 43-åringen har foreløpig ikke ønsket å forklare seg til politiet.

Så langt har politiet identifisert 244 personer som har fått status som fornærmet etter skytingen, inkludert de to mennene som ble drept.