– Værforholdene akkurat nå er utfordrende, sier pressekontakt Tone S. Tuhus i Sporveien.

Det er sendt ut gult farevarsel for snø lørdag. Enkelte steder er det forventet å komme mellom fem og ti centimeter.

Fredag gikk meteorologene ut og anbefalte reisende å beregne god tid, og det med god grunn.

Påvirkes du av værsituasjonen? Kontakt oss på tips@ao.no

I Eckersbergs gate har flere bileier blitt hardt rammet av vinden lørdag:

Like før klokken 14.00 melder VG at sesongåpningen mellom Kolbotn og Røa i Toppserien utsatt på grunn av uværet. Flere andre arrangementer har blitt avlyst eller utsatt lørdag.

Tre stanset T-banen

Tidlig på morgenkvisten falt et tre ned og sperret skinnegangen ved Holmen stasjon. Trefallet førte til flere innstillinger på linje 2 fra Majorstuen til Østerås.

I en liten periode var derfor buss det eneste alternativet man hadde på denne strekningen.

– Sporveien har mannskaper ute for å rydde opp. Vi jobber på høygir, sa Tuhus i Sporveien da Avisa Oslo snakket med henne i 09-tiden.

Også linje 1 mellom Frognerseteren og Majorstuen ble rammet av samme årsak.

Utfordrende på Tryvann

Snø, glatt føre og vanskelige kjøreforhold merkes også på Tryvann. Ønsker man å ta buss dit, må man benytte alternative transportmidler, for linje 48 er innstilt.

– Det er litt vanskelige kjøreforhold enkelte steder, særlig mellom Røa og Voksen skog, sier pressekontakt Sofie Bruun i Ruter, og tilføyer at en buss hadde full stans på strekningen tidligere lørdag morgen.

I tillegg er åpningen av Tryvann ekspress og Hyttliheisen utsatt på grunn av kraftig vind i området. Det melder arrangøren selv på Instagram.

Avlyser Bondens marked

De sterke vindkastene får også konsekvenser for avviklingen av Bondens marked på Majorstua søndag formiddag.

– Vi er veldig lei for det, men dagens Bondens marked på Vinkelplassen i Bogstadveien er dessverre avlyst på grunn av sterk vind. Vi kan ikke rigge opp teltene våre når det er over 20 meter per sekund i kastene, skriver Bondens marked Oslo på Facebook.

LES OGSÅ: