MDG la frem forslaget sammen med Rødt og Fremskrittspartiet tirsdag. De fikk ikke støtte fra andre partier.

– Det er veldig skuffende, sier leder av MDG Oslo, Sigrid Z. Heiberg.

Hun forteller at de har blitt kontaktet av flere fra serveringsbransjen som har mengder øl på lager og som ønsker forslaget velkommen.

– Store mengder drikke går snart ut på dato og etter dagens regler må det kastes. Det er bare helt meningsløst, synes vi, sa hun til Avisa Oslo før forslaget var votert over tirsdag.

MDG ønsker å endre alkoholloven eller å få et midlertidig unntak fra regelen for å hjelpe serveringsbransjen.

– Oslo kommune har helt siden april i fjor ønsket å åpne for takeaway-øl, men på grunn av nasjonale regler kan ikke Oslo kommune ordne dette selv, og det er det vi ber om at skal endres . Oslo er hardt rammet av pandemien og har tusenvis av serveringssteder som rammes, men motarbeides av regjeringen, sier Heiberg.

Men Hassan Nawaz i Oslo Unge Høyre er ikke enig i at de nasjonale reglene er et problem. Han mener det mulig å finne løsninger innenfor dagens regelverk og at kommunen selv kan bestemme.

Les også: To av ti drikker mindre enn før pandemien

Allerede under skjenkestoppen i april, foreslo byrådet å innføre takeaway-øl i Oslo. I november ba Unge Høyre om at forslaget skulle følges opp.

– Vi foreslo at Oslo kommune kunne gjennomføre en ordinær søknadsprosess, men byråden mente da at det var for omfattende. Hadde byråden tatt initiativ til dette i november, så kunne ordningen vært på plass nå, sier Nawaz.

Han tror imidlertid ikke det er for sent.

– Vår oppgave nå bør være å stå opp for dem som lider og det gjør definitivt serveringsbransjen.

På spørsmål om hvorfor Høyre stemte ned forslaget i dag, sier Nawaz at det er fordi kommunen kan få til dette innenfor dagens regelverk.

– Hvis vi vedtar i bystyret at serveringssteder med skjenkebevilling også kan få salgsbevilling, kan vi forkorte søknadsprosessen ytterligere.