– Jeg anbefaler aldri noen å slå seg ned på torget. Det er ikke særlig trivelig.

Slik beskrev Melita Ringvold (Ap) i bystyret sitt inntrykk av Mortensrud Torg. Som et lite attraktivt sted å være i et område som hun opplever at ellers har mye å by på.

Som følge av et stort engasjement og en underskriftskampanje, besluttet politikerne onsdag kveld enstemmig at byrådet må gjøre en innsats for å sikre dialog med befolkningen og grunneiere om tiltak for en oppgradering av torget.

– Selv om det er ting på gang, tar det altfor lang tid. Det har kommet noen blomsterkasser nylig, men de er gnaske stusslige, fortsatte Ringvold fra talerstolen.

Høyres Mehmet Kaan Inan (H) – som selv bor på Mortensrud – uttrykte også utålmodighet for torget.

– Det er synd at det er et innbyggerforslag og bruk av masse ressurser for å få gjort noe på et lite torg, og det er synd at det tar så lang tid før noe faktisk foreslås til det faktisk gjennomføres, sa opposisjonspolitikeren.

– Må skje noe fort

Det var Siri Hetle Hasli som startet engasjementet for torget. En Facebook-post i september i 2021 førte til en underskriftskampanje som raskt fikk nok signaturer – og sørget for at bystyret måtte behandle saken.

Slik reagerer hun på bystyrets vedtak:

– Jeg tenker at det er veldig positivt, men nå må det skje noe. Rett og slett så forventer vi at det skjer noe ganske fort.

Det er en stor områdeplan for Mortensrud. Den vil føre til store endringer på sikt, men Hasli understreker at det burde være mulig å få til noe mer for torget nå.

Etter at etter at innbyggerne startet kampanjen for torget, har det nå kommet noen blomsterpotter og benker til torget. Det skjedde før bystyret besluttet noe som helst onsdag kveld.

– Det ser helt greit ut med de benkene som er plassert ut. Det er noen blomsterbed som ikke er ryddet i ennå. Det må litt mer til enn det som er gjort nå, synes Hasli.

Må samarbeide

Ansvaret for torget ligger hos forskjellige grunneiere og kommunen.

Det er disse partene som byrådet nå skal sørge for at samordner seg enda bedre om torget – sammen med innbyggerne og deres ønsker for oppgraderingen.

– Et hyggelig miljø gjør at flere familier og eldre tar turen ut til benkene, og det er positivt for nabolaget. Det burde ikke være så veldig komplisert, mener Siri Hetle Hasli.

MDG anerkjente også behovet for oppgradering.

– Det er ingen tvil om at torget hadde hatt godt av et løft. Det som er gledelig, er at Bymiljøetaten har fått på plass benker og planter. kommer også et bibliotek på torget om ikke så lenge, noe som ble bestemt gjennom revidert budsjett, sa Lillian Bredal Eriksen (MDG).

Hun understreker at grunneierne har uttrykt ønske om at de vil gjøre torget til en hyggelig møteplass.