Det avhenger imidlertid av helsetilstanden til den 36 år gamle mannen, opplyser John Christian Elden.

– Han har ikke vært i avhør denne uken, men vi håper at han snart er i stand til å fortsette avhørene. Det er begjært oppnevnt rettspsykiatere fra politiets side for å vurdere hans helsetilstand, sier Elden til Avisa Oslo.

Hans klient har som kjent knyttet seg til drapet på faren Tor Kjærvik (70) på Røa mandag for snart to uker siden. Han er også siktet for drapsforsøk på Kjærviks samboer.

Enn så lenge har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Det er ikke mulig å vurdere straffskyld før rettspsykiaterne har avsluttet sitt arbeid, sier Elden.

Rettspsykiatrisk undersøkelse

Foreløpig har 36-åringen kun vært i ett politiavhør, like etter pågripelsen. Politiet har tidligere beskrevet han som «samarbeidsvillig», men Elden vil ikke gå inn på hva siktede har forklart.

– Det kan jeg ikke gå i detaljer på da han sitter fengslet på bevisforspillelsesfare. Det synes uansett, slik han ser det, kun å ligge en langvarig familiekonflikt bak saken, og ikke andre uoverensstemmelser, sier forsvareren.

Familien til avdøde har ved flere anledninger uttalt at de ikke kjenner til noen konflikt mellom far og sønn.

En prejudisiell observasjon av den siktede mannen er gjennomført. På bakgrunn av det har politiet varslet at de ønsker en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham, blant annet for å vurdere hvorvidt han er å anse som strafferettslig tilregnelig.

– Vi har ingen forventninger til observasjonen utover at den vil komme med et standpunkt, sier Elden.

Begjæring til tingretten

Politiadvokat Anne Marie Hustad opplyser at begjæringen om å oppnevne rettspsykiatrisk sakkyndig for å observere tiltalte, ble oversendt Oslo tingrett tirsdag. Foreløpig har ikke retten besvart begjæringen.

Hustad legger til at det ikke er uvanlig at med en slik undersøkelse i drapssaker.

Utover det er politiadvokaten tilbakeholden med å kommentere etterforskningen, da den ennå er i en tidlig fase.

– Det foregår taktiske og tekniske undersøkelser. Med taktiske undersøkelser tenker jeg blant annet på avhør. Vi ønsker også nye avhør av siktede, sier Hustad til Avisa Oslo.

– En forferdelig påkjenning

Den profilerte advokaten Tor Kjærvik ble skutt i sitt eget hjem på Røa på kvelden 12. april. Nødetatene rykket ut til stedet og fant Kjærvik kritisk skadd, før han ble erklært død samme kveld.

Kjærvik samboer slapp fra hendelsen uten fysiske skader, men er sterkt preget av det som skjedde.

– Hun var øyenvitne til han (Tor Kjærvik, journ.anm.) ble skutt, før hun ble utsatt for et drapsforsøk selv. Det er klart at det sier seg selv at det er en forferdelig påkjenning, har hennes bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs tidligere uttalt til Avisa Oslo.

Kjærviks sønn ble pågrepet av politiet ikke langt fra åstedet etter at han selv ringte og meldte seg. Det ble også tatt beslag i et skytevåpen, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skytevåpen det dreier seg om, eller nøyaktig hvor beslaget ble gjort.

– Det jeg kan si er at han hadde våpentillatelse for våpenet, sier Anne Marie Hustad.