Fengslingsspørsmålet blir avklart i en kontorforretning, altså ikke ved fysisk oppmøte, i Oslo tingrett i løpet av torsdag ettermiddag. Årsaken til det er at mannen som er siktet for drapet på Frogner onsdag morgen, har samtykket til varetektsfengsling.

Det sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til Avisa Oslo torsdag morgen. Hvor lenge politiet vil fengsle mannen og under hvilke vilkår, er foreløpig uklart.

Drevland legger imidlertid til grunn at det dreier seg om en varighet på fire uker i første omgang. Enn så lenge har ikke mannen vært i politiavhør. Det er derfor ukjent hvordan han stiller seg til drapssiktelsen.

– Er det aktuelt å stille i avhør i løpet av dagen i dag?

– Jeg tviler på det, men jeg vet ikke. Han sitter fremdeles i arresten. Vi må ta stilling til det etter at han er kommet seg til fengselet og ting har roet seg, svarer Drevland.

Politiet har på sin side et ønske om å få avhørt mannen så snart som mulig.

– Vi vil forsøke å få til avhør i dag, men dette er ikke avklart ennå, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Avisa Oslo torsdag morgen.

Erstatning på 11,8 mill.

Både Drevland og advokat Per Conradi Andersen møtte den siktede mannen i arresten onsdag ettermiddag. Begge beskrev ham som preget av situasjonen. Da var det ikke avklart hvorvidt han ønsket å forklare seg til politiet.

– Han har ikke tatt endelig stilling til om han vil forklare seg. Han har ikke følt at han har blitt hørt i rettssystemet tidligere og har ikke hatt et veldig stort behov for å forklare seg i detalj, men det kan endre seg. Akkurat nå er han preget av det som har skjedd, sa Andersen til Avisa Oslo etter møtet.

Han har representert den siktede mannen i forbindelse med en sivil tvistesak mellom ham og kvinnen han nå er siktet for å ha drept.

Som Avisa Oslo omtalte onsdag, ble mannen og selskapet hans i desember dømt til å betale henne 11,8 millioner kroner i erstatning for mangler knyttet til to omfangsrike boligprosjekter på Frogner. Han ble også dømt til å betale kvinnens saksomkostninger på 900.000 kroner.

Mannen var uenig i utfallet av saken og anket dommen.

Vitne: Skutt på kloss hold

Det var like før klokken 08.30 onsdag morgen at politiet fikk flere meldinger om skyting i Tostrups gate på Frogner, en sidegate til Bygdøy allé. De rykket ut til stedet og fant kvinnen i 50-årene skutt i en parkert bil. Hun ble erklært død på stedet.

Mannen ble pågrepet om lag ti minutter senere, etter at han selv meldte seg til en politipatrulje som hadde tatt oppstilling på E18 ved Strand i Bærum. Siktede var da på vei til politistasjonen i Sandvika for å melde seg selv, har advokatene hans forklart.

I forbindelse med pågripelsen ble det også tatt beslag i et skytevåpen.

Et vitne som Avisa Oslo har snakket med, fortalte at hun hørte flere skudd fra Tostrups gate, før en bildør ble slamret igjen og en bil kjørte fra stedet i høy hastighet. Et annet vitne har forklart at han så kvinnen bli skutt flere ganger på kloss hold mens hun satt i bilen sin.