– Oslo Havn jobber aktivt for å finne kilden til forurensingen, med god bistand fra mange aktører, heter det i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Tidligere denne uken ble brann- og redningsetaten varslet om en mulig forurensing i havnebassenget i Oslofjorden. Det har ført til en pågående innsats for å identifisere kilden – og stoppe den.

I pressemeldingen fra etaten ble det først oppgitt at det var snakk om en oljelekkasje. Klokken 18.00 opplyser imidlertid etaten at det ikke kan konstatere at det er olje foreløpig. Avisa Oslo rettet opp i saken 18.05

Omfanget avtar

I starten av uken ble det observert forurensing ved Hovedøya, Bleikøya og indre havnebasseng. I oppdateringen fremgår det at omfanget har avtatt, og i dag er det kun observert forurensing i området Sjurøya/Kongshavn.

Det ble i morgentimene lagt ned lenser i kummer i kaianlegget for å spore forurensingen, samtidig vil området befares med jevne mellomrom.

Aksjonen dreier nå over fra akuttfasen til driftsfasen, hvor Oslo havn nå overtar hovedansvaret for arbeidet, opplyses det.

Vannprøver analyseres

I går gikk etaten ut og frarådet bading i området med forurensing. Etaten har tatt vannprøver som er sendt til analyse.

– Det forventes at prøvesvarene kommer neste uke. Naturoppsynet hos Bymiljøetaten har vært på befaring ved øyene, og har ikke funnet skader på dyr, står det videre i pressemeldingen.

LES OGSÅ: