Politiet melder om en trafikkulykke i Nylandsveien på Grønland fredag ettermiddag, der en bil har kollidert med en fotgjenger.

Nødetatene arbeider på stedet, og det fremstår som alvorlig, skriver operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter like etter klokken 17.

– Vi fikk melding om ulykken av AMK-sentralen klokken 17. Dette er en alvorlig trafikkulykke med en person mot bil. Fotgjengeren er påkjørt av bil, men vi kjenner ennå ikke til omstendighetene rundt ulykken, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo klokken 17.20.

Beinbrudd og hodeskade

Pedersen forteller at personen ble tatt under umiddelbar behandling av ambulansen, og kjørt til akuttmottaket med flere beinbrudd og hodeskade.

Ulykken har skjedd i nordgående felt i Nylandsveien, ikke langt fra Hausmanns bru.

Tore Barstad, politiets innsatsleder på stedet, forteller at personen som ble påkjørt var ved bevissthet da nødetatene ankom stedet.

– Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men det fremsto som alvorlig. Vedkommende var tydelig preget, sier Barstad.


Blod i veibanen

I 17.30-tiden dirigerte politiet trafikken forbi stedet, der ett kjørefelt var åpent. Barstad regnet med at trafikken ville returnere til normalen innen klokken 18.

Henrik Giæver, Avisa Oslos reporter på stedet, forteller at den involverte hadde tydelige skader i frontruta etter sammenstøtet. Etter at bilen var fraktet vekk, lå det igjen en del blod i veibanen.

Like etter klokken 18 melder politiet at de er ferdige på stedet.

– Det er avhørt vitner og foretatt åstedsundersøkelse. Fotgjengeren har flere brudd og knusningsskader i bein. Han har også fått en hjernerystelse, skriver operasjonssentralen på Twitter.

Det er ikke fotgjengerfelt der ulykken skjedde, opplyser politiet videre.