Det melder VG.

Fiskeridirektoratet var ute å lette etter Freya fredag, med en båt som skal kartlegge hvalrossens bevegelser. Ifølge VG hadde de ikke observert henne.

I de siste dagene har hun holdt til i Frognerkilen, der flere har flokket seg til for å få et glimt av kjendisen.

– Det kan se ut som hun har beveget seg videre, og vi vet ikke hvor. Det beste er om naturen går sin gang, og at hun har beveget seg vekk fra områder med mye mennesker, sier kommunikasjonsrådgiver Nadia Jdaini til VG i en sms.

Grunnen til at de vil kartlegge hvalrossens bevegelser er for å finne ut av hvor hun trives best.

Vurderer flytting

Ifølge VG, har fiskeridirektoratet også vurdert en mulig flytting av Freya.

– Her er vi i kontakt med fagfolk, blant annet på Havforskningsinstituttet, for å finne ut hvordan dette kan gjøres. Detaljer rundt dette er vi ikke ferdige med å utrede, og vi kommer med informasjon når eventuell flytteprosess er avgjort, sier Nadia Jdaini til avisen.

Det kommer likevel an på hvor Freya befinner seg.

– I mellomtiden kan selvfølgelig hvalrossen ha bestemt seg for å dra et annet sted. Da vil vi uansett være forberedt hvis den skulle skape problemer andre steder, fortsetter Jdaini til VG.

Stort publikum

Mange tok turen til Frognerkilen for å se den mye omtalte hvalrossen. Det førte til flere advarsler om å komme for nærme dyret.

Kommer folk for nærme hvalrossen Freya, kan det framprovosere fluktsituasjoner der hun kan skade seg selv, eller der hun blir vurdert til å utgjøre en fare for mennesker. Det må vi unngå, advarte Bymiljøetaten på Facebook.

Les mer om hvalrossens Oslobesøk her:

Her flokker skuelystne seg rundt kjendis-hvalrossen Freya: – Forstyrrende og ganske provoserende

Når Avisa Oslo tar kontakt med fiskeridirektoratet fredag ettermiddag, vet de fortsatt ikke noe mer om hvor hvalrossen befinner seg.