Fredag er det halvannen uke siden 50 år gamle Fevziye Kaya Sørebø ble brutalt skutt og drept på åpen gate på Frogner.

Politiet har foreløpig ikke avhørt 39-åringen som skal ha begått drapet, etter at han ble innlagt på psykiatrisk sykehus torsdag i forrige uke.

– Det er ennå uvisst når han skrives ut derfra. Vi snakker med forsvarer daglig, men i går var det i alle fall ikke avklart, sier politiadvokat Rita Parnas til Avisa Oslo fredag formiddag.

Andre etterforskningsskritt

Det betyr imidlertid ikke at etterforskningen er i stilt i bero på noe vis. Det er nok av andre gjøremål, understreker Parnas.

– Det er en mengde vitneavhør. Det er gjort en rekke beslag. Det er mange tekniske bevis, som trafikkdata, som skal gjennomgås. Vi har gått gjennom mye allerede, men det gjenstår også mye, sier hun.

Samtidig har politiet ønsket å gjennomføre en prejudisiell observasjon av den siktede mannen. Den er ikke gjennomført, opplyser Parnas. Det er uklart om politiet ønsker en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

– Vi begjærer denne typen undersøkelser når det er grunnlag for å tro at noen er utilregnelige, eller ikke kan straffes av en annen grunn. Her mener vi at det ikke har vært noen spesielle tegn på det, slik at vi innledningsvis ønsker primærpsykiatrisk undersøkelse. Den er altså ikke gjennomført, sier Parnas.

Politiet har flere ganger tidligere uttalt at de mener å ha dannet seg et godt bilde av hendelsesforløpet knyttet til selve drapshandlingen. Sørebø ble skutt like før klokken 08.30 på morgenen, midt i et boligstrøk i Tostrups gate på Frogner.

Det var flere vitner til hele eller deler av hendelsen.

– Vi må også se nærmere på motiv og årsaken til at dette skjer. Etterforskningen stopper ikke opp på grunn av siktedes manglende forklaring, sier Parnas.

Millionpant i bolig

Som det er omtalt ved en rekke tidligere anledninger, var den siktede 39-åringen og Sørebø involvert i en langvarig sivil tvist. I desember ble mannen dømt i Oslo tingrett til å betale henne 11,8 millioner kroner i erstatning og saksomkostninger på 900.000 kroner.

Bakgrunnen er at retten mener han opptrådte uaktsomt som rådgiver og prosjektleder for to eiendomsprosjekter i Thomas Heftyes gate og Kristinelundveien på Frogner.

I etterkant av rettssaken tok også Sørebø såkalt utleggspant i huset til den siktede mannen. Dagen etter drapet skulle han etter planen møte til skiftesamling i retten, etter at selskapet hans var oppløst.

39-åringens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, var opptatt i retten fredag og utilgjengelig for en kommentar.