Da Aina Stenersen så at inntektene skulle doneres til ukrainske flyktninger, bestemte hun seg. Hun skulle ta sin første tatovering.

Som sagt, så gjort. Hun bestilte time og valgte ut et passende motiv, og lot det stå til.

– Det er to symbolske merker, et lite anker øverst, som står for trygghet og forankring, og et hjerte nederst, som betyr solidaritet og kjærlighet, sier Stenersen til Avisa Oslo.

Til daglig er hun nestleder i Frps bystyregruppe. Privat engasjerer hun seg i Russlands invasjon i Ukraina og konsekvensene det får for ukrainske borgere.

– Det er en liten symbolsk handling, men det er en viktig sak og føltes riktig ut. Så da gjorde jeg det, sier hun om tatoveringen.

Den kostet en tusenlapp, som går til Røde Kors, før det blir gitt videre til ukrainske flyktninger.

Flere tatoveringsbedrifter i både Oslo og ellers i landet har valgt å donere dagsinntekter til ukrainsk bistand.

Det er ikke første gangen bransjen går sammen for å støtte en god sak. I en årrekke har blant annet Barnekreftforeningen mottatt flere millioner kroner, etter at tatoveringsstudioer har samlet gått sammen om initiativet.

– Veldig positivt

Stenersen applauderer tiltaket hvor tatoveringsstudioer donerer dagsinntekten til ukrainsk bistand.

– Det er jo veldig positivt! Det er kjempemange som har gitt til frivillige organisasjoner, og med slike tiltak kan man forhåpentligvis utgjøre en forskjell.

– Selve tatoveringen var en fin opplevelse, det var mange kvinner og jenter som satt og ventet sammen, så det var et fint fellesskap. Vi snakket om hvordan vi kunne hjelpe ukrainske flyktninger, forteller Stenersen, som brukte totalt seks timer fra hun gikk inn på salongen til hun var ferdig.

– Hvordan har reaksjonene vært?

– Det har vært mange positive tilbakemeldinger, folk synes det er fint gjort og en symbolsk viktig handling, så det har bare vært positivt, sier Stenersen.

Før hun legger til, med et glimt i øyet.

– Nå blir det beina på bordet i møtene fremover.

– Våre naboer

Stenersen tar også på seg Frp-hatten et øyeblikk, og forteller om jobben som er gjort i bystyret og kommunen.

– Vi har jobbet mye i Oslo kommune for å bedre situasjonen for ukrainske flyktninger, vi var tidlig ute med at kommunen skulle stille opp med lokaler som frivillige kunne bruke for å levere klær og utstyr og sånt, og vi føler at mange vil bidra med det de kan.

– Det er viktig at vi prøver å integrere ukrainske flyktninger nå, som snart blir våre nye naboer.

Hun mener også at det er viktig å ta vare på uskyldige russiske barn, som kan bli uskyldige ofre.

– Jeg tenker at det er viktig at vi tar vare på russiske barn, slik at de ikke blir mobbet på skolen eller andre steder, fordi barn har ikke noe ansvar for krig. Jeg synes det er viktig at vi passer på barn og unge med russisk bakgrunn også, sier Aina Stenersen.