– Jeg tror ikke det finnes folk som ikke liker Geir.

Det sier Oslo Høyres nestleder Merete Agerbak-Jensen om den nå avdøde Geir Staib (53).

Da han var sjefsekretær spilte mannen fra Furuset en viktig rolle i Oslo Høyre.

Geir Staib holdt styr på økonomien og politikken. Men Agerbak-Jensen forteller også om et svært lunt, kunnskapsrikt og sosialt menneske, som fungerte som et lim for partiet han viet livet sitt til helt siden slutten av 80-tallet.

– Mye ordspill og dårlig humor

Den utdannede journalisten fylte i sin tid viktige verv som leder for Oslo Unge Høyre, var presseansvarlig da Oslo hadde et borgerlig byråd og prøvde alltid å finne samlende løsninger for fylkeslaget. Utenfor partiet var jobbet han også i perioder som informasjonsansvarlig for NHO og kommunikasjonssjef for Rana kommune.

Samtidig bidro Geir Staib som medmenneske.

– Han var veldig lun. Det var mye ordspill og dårlig humor. Det er et hederstegn, for Geir klarte alltid å løse opp i vanskelige situasjoner. Og han var et midtpunkt som alltid var med på det sosiale, forteller Agerbak-Jensen, som studerte sammen med Geir Staib og kjente ham i over tre tiår.


Hun husker en historie fra ungdommen som sier mye om det sosiale midtpunktet Staib var.

– Jeg husker godt at Geir pleide å sende faks med nyheter, litt vitser og sladder til hotellene vi var på. Det var side opp og side ned, og flere hoteller gikk nok tom for papir i faksmaskinene, sier Merete Agerbak-Jensen til Avisa Oslo.

– En lojal venn og verdens beste mentor

Også den yngre generasjonen Høyre-politikere har et nært forhold til Staib, som i fjor ble utnevnt til æresmedlem i Unge Høyre.

– Han var utrolig inkluderende, sier Saida Begum til Avisa Oslo.

Bystyrepolitikeren, som ved forrige lokalvalg var Oslo Høyres ordførerkandidat, møtte Geir Staib for første gang i 2008. Hun hadde nettopp meldt seg inn i Oslo Høyre. Som så mange andre helt ferske politikere var hun nervøs og visste ikke når det passet seg å holde innlegg og alt det andre rutinerte politikere vet.

Men Geir ga råd, trygghet og engasjerte seg for at hun og andre unge partifeller skulle gjøre det så bra som mulig.

I et innlegg på sosiale medier oppsummerer Begum Geir Staib slik:

– Geir var ikke bare en partifelle, men en lojal venn og verdens beste mentor. For meg var Geir Høyre. Helt siden jeg meldte meg inn i Oslo Unge Høyre i 2008, så var Geir den jeg visste at jeg kunne spørre om alt og få svar på rappen. Høyre føltes som en utvidet familie fra starten av, og det var mye takket være Geir som var så god på å inkludere nye medlemmer.

Rart og vondt

Saida Begum fortsetter:

– Det er så rart og vondt å vite at jeg ikke vil få flere av de tilfeldige meldingene med detaljerte reiseråd, musikktips, oppmuntrende ord og veiledning. At det ikke blir flere kaffemøter hvor du veileder meg gjennom store og små livsvalg. Du har betydd utrolig mye for meg. Hvil i fred og takk for alt.

Også Oslo Høyres leder Morten Steenstrup er tydelig på at Geir Staib etterlater seg et stort tomrom.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet og Geir var en veldig betrodd og høyt respektert tillitsmann i Oslo Høyre, og sjefssekretær. Jeg lærte å kjenne Geir som en meget engasjert person, som ga meg masse positiv energi da jeg var inne i valgkampen i 2015. Han var en veldig viktig lederskikkelse for meg, sier Steenstrup til Avisa Oslo.