Partiet får 10,6 prosent på avisens siste måling. Det er et kjempebyks på 4,8 prosentpoeng sammenlignet med avisens forrige måling i juni.

Det er også 2,7 prosentpoeng høyere enn partiet har oppnådd i snitt på meningsmålinger denne måneden. Ifølge Poll of polls har det snittet vært på 7,9 prosent i august.

Les også: Ligger an til fordobling av forhåndsstemmingen i Oslo

Elvestuen inne

Dersom siste måling i Aftenposten skulle slå til under valget, er både partileder Guri Melby og Ola Elvestuen inne med en plass på Stortinget for Venstre.

– Det er en stor oppmuntring å få en slik måling med 13 dager igjen til valget. Det er inspirerende for alle som står på i valgkampen, sier Ola Elvestuen til Avisa Oslo.

– Hvorfor tror du at dere får denne gode målingen?

– Vi viser oss fram som et parti som er for klimatiltak og natur. Dette må også sees i sammenheng med en offensiv næringspolitikk for å nå klimamålene. I dag er det overdosedagen og det er klart at dette også gir enda mer energi til å få et valgresultat som gjør at vi kan få på plass en rusreform med avkriminalisering av brukerdoser, svarer stortingskandidaten.

Profilerte kandidater ute

Oslo-målingen er ikke bare oppsiktsvekkende med tanke på Venstres store fremgang.

Målingen viser at Frp får 4,4 prosent oppslutning og at Senterpartiet bare får 2,3 prosent.

Dersom det slår til når valgurnene åpnes vil verken Jon Helgheim (Frp) eller Jan Bøhler (Sp) få en plass på Stortinget til høsten.

– De velgerne som vil ha meg på Stortinget, må stemme Frp. Hvis ikke er det en knallrød politiker som tar den plassen, og da vil problemene i Oslo bare øke, skriver Helgheim i en SMS til Aftenposten.

Målingen viser for øvrig at Høyre er Oslos største parti med 24,6 prosent mens Arbeiderpartiet kun får 20,6 prosent.

Det er 829 respondenter som har svart Norstat i målingen. Intervjuene er gjort mellom 23. til 29. august.