(Nettavisen) Line Andersen forklarer seg i Oslo tingrett. Den tidligere programlederen har saksøkt sin arbeidsgiver NRK, som hun mener har gitt henne sparken fra jobben som programleder. Andersen har blitt omplassert for å produsere innhold på nett og mobil. NRK avviser at hun har fått sparken, men sier det var nødvendig å omplassere henne for å ta vare på det psykososiale miljøet i NRK Sport.

Blitt mistenkeliggjort for høyt sykefravær

Line Andersen har i flere år opplevd at hun har blitt mistenkeliggjort fordi hun hadde høyt sykefravær.

Tirsdag ble det fortalt at hun gjennom årene har hatt cirka 30 prosent sykefravær i året. Noe av kritikken fra kolleger, ifølge NRK, er at hun ikke er med å dekker de små nyhetene mellom store begivenheter. At hun ikke er med i «hamsterhjulet» som de kaller det i NRK.

– På fester har det blitt tullet med at toppidrettsutøvere kan lære av Line Andersen hvordan man blir friskmeldt til store mesterskap, fortalte Andersen.

– Ufrivillig barnløs

– Jeg er ufrivillig barnløs og har vært under behandling med kunstig befruktning, fortalte Andersen gråtende i retten, og la til:

– Jeg er rasende for at jeg må fortelle om dette, fordi det er veldig privat og involverer min tidligere samboer, sa hun i retten.

På grunn av denne behandlingen har Andersen lagt behandlingen mellom store mesterskap og begivenheter der hun måtte være på jobb. Derfor har det også sett ut som om hun ble beleilig syk når det ikke skjedde så mye i sportsverdenen.

– Jeg er rasende for at jeg må fortelle om dette, for det er veldig privat, men når dere trekker inn mitt sykefravær, så må jeg fortelle om dette, fordi sykefraværet er knyttet direkte til dette, sa hun i retten.