– Bymiljøetaten bruker unødvendig mye ressurser på å rydde opp etter folk i parker, på strendene og i marka. Dette er tid og penger vi gjerne skulle ha brukt på å gjøre byens parker og strender bedre, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten til Avisa Oslo.

Mandag skrev AO om at det etter helgens store forsøpling i parken på St. Hanshaugen – og Bymiljøetatens ryddeaksjon på søndag – fortsatt lå mengder av små søppelartikler i gresset, som sigarettstumper, snus og øl- og vinkorker.

Ifølge Kongsteien har ikke kommunen ressurser til å rydde de små restene som ligger igjen i gresset, som for eksempel sneiper, snus og korker.

– Folk etterlater seg rett og slett for mye søppel til at entreprenøren får tid til å rydde, innenfor lovlig arbeidstid.

Økt søppelkapasitet

Kongsteien sier de er glade for at folk bruker byens fellesarealer, og at de vet at det er enda flere som benytter seg av uterommene på grunn av koronasituasjonen. Derfor har de satt ut flere søppelkasser og tømmer dem oftere, opplyser han.

– Det ble også satt ut ekstra containere i Frognerparken og på St. Hanshaugen før helgen, med informasjon om dette. Den økte kapasiteten ble dessverre ikke brukt.

– Bymiljøetaten er ansvarlige for å holde byen ren, men vi kan ikke gjøre den jobben alene. Alle som bruker byen vår, må ta sin del av ansvaret, legger han til.