Det bekrefter Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop til Avisa Oslo.

– Jeg tipper mange fikk en sjokkopplevelse da det lå et haihode på gata, sier han.

Skjedde en glipp

Natt til torsdag ble det funnet et haihode i Parkveien/Welhavens gate. Haien ble solgt fra Coop Mega Bislett, som ligger noen hundre meter unna, onsdag.

– Hai havner av og til i fiskenota og da får vi tilbud om å kjøpe det. Det er et ganske populært produkt og selger ganske mye av det når vi først får det inn. Nå hadde vi fått inn en 120 kilos hai. Og i går var det bare hodet igjen, sier Kristiansen.

Han sier at Coop rutinemessig ikke selger hele haihoder, men skjærer ut de største kjøttstykkene og så blir hodeskrotten kastet.

– Men ved en glipp fikk en kunde fått kjøpt et helt haihode og dessverre så hadde denne kunden helt andre hensikter enn å spise den, sier Kristiansen.

Beklager «følelsen av haisommer»

Han forstår at synet overrasket mange.

– Vi opplever at folk faktisk kommer i butikken bare for å se hai. Det er et eksotisk dyr for mange, sier Kristiansen.

Han sier at dette var haiarten Håbrann, og at hodet veier 30–40 kilo avhengig av størrelsen på haien.

– Dette var ikke et PR-triks og vi beklager at mange forbipasserende fikk følelsen av haisommer i Oslos gater, sier Kristiansen.

VG skrev torsdag morgen at det var en patrulje som kom over haihodet og at de kom i kontakt med en mann som sa han eide hodet. Mannen har fått tilbud om helsehjelp.

Er fjernet

Bymiljøetaten sier at haihodet er fjernet.

– Vi fikk beskjeden om det i natt, men vi ble forsinket på grunn av oppryddingen etter ulykken ved Vahl skole, så det tok litt tid å fjerne haihodet, sier pressekontakt Hanne Sofie Fremstad.

Hun sier at de var på vei for å fjerne haihodet i titiden torsdag formiddag.

– Men da hadde ansatte i Coop tatt saken i egne hender, ifølge VG, sier Fremstad.

– Vet du om dere har hatt liknende oppdrag før?

– Nei, jeg har fått beskjed om at vi aldri har fjernet noe av det kalibret. En hai hører ikke hjemme i bybildet, i hvert fall ikke i Norge. Dette ruver ganske høyt på lista over merkelige ting vi har fjernet. Det går som regel i møbler, sier hun.