Mange gråt og hulket høylytt da kisten med Hamse ble båret ut av begravelsesbilen torsdag formiddag, og ble plassert på den muslimske delen av Alfaset gravlund i Alna bydel. Etter en bønn ledet av imamen, tok mange av de oppmøtte et tårevått farvel med 20-åringen ved å ta på kisten.

Hamse døde på sykehus fredag forrige uke etter å ha blitt skutt på Mortensrud kvelden før.

Stort oppmøte

Blant de oppmøtte var Ibrahim Saleh. Hans datter kjente Hamse fra videregående skole. Han synes det var en veldig fin begravelsesseremoni.

– Jeg forventet ikke at det skulle være så mange folk. Det er første gang jeg ser så mange folk på en begravelse. Det er tydelig at det er mange venner av den avdøde, sier han til Avisa Oslo.

Solen skinte på Alfaset gravlund. Mennene sto tett i tett på den ene delen av gravlunden. Mens kvinnene var samlet litt lenger unna, og holdt rundt hverandre. Det var mange fortvilte ungdommer til stede, som var tydelig preget. Mange av de oppmøtte hadde en rose i hånden.

Tidligere har Avisa Oslo snakket med flere som beskrev Hamse som en kjempeglad gutt, som var godt likt.

Etter islamsk skikk var det satt frem spader. Flere kastet jord og dekket graven. Også en gravemaskin fulgte etter. De frammøtte la ned rosene på graven. Imamen ledet bønn før og etter nedsenkningen av kisten.

Selv om Ibrahim Saleh ikke kjente 20-åringen, var det viktig for han å møte opp. Ifølge Islamsk tradisjon belønner Allah alle som møter opp i en begravelse.

– Man får «Ajar», som betyr belønning på arabisk, for å delta i begravelse og viser støtte. Men det er også viktig for å bli påminnet om døden, at den kan være uforutsigbar, sier han.

Somalisk miljø i sorg

20-åringen sin familie er en del av det somaliske miljøet i Oslo. Ibrahim Saleh sier det somaliske miljøet er i sorg.

– Det er tragisk hendelse. Det er veldig trist. Men det er ikke bare trist for det somaliske miljøet, men for hele det samfunnet han var en del av, sier han.

Mange lærere og rektorer fra ulike skoler i Søndre Nordstrand var til stede under begravelsen.

– Mange berørte

– Vi viser at vi bryr oss. Jeg synes det var spesielt å se så mange mennesker, sier Marianne Hoel Sørlie, lærer på Bjørnholt skole.

Hun synes seremonien var fint og vanskelig, og sier mange kjenner på en stor sorg.

– Det er tragisk, vondt og skremmende. Det er mange som er berørt av denne hendelsen, sier hun.

Mandag denne uken begynte skolen etter høstferien. Skolen var godt forberedt på å møte elevene etter den tragiske hendelsen.

– Alle lærerne hadde fått klare instrukser, og vi fikk beskjed om å ikke være strenge på fravær denne uken. I dag ble det ikke skole, siden mange ville gå i begravelsen, sier hun til Avisa Oslo.