– Behovet er stort. Mange flyktninger fikk ikke med seg mobilen eller den er blitt ødelagt, og for mange er mobilen den eneste muligheten til å holde kontakt med familie og venner i hjemlandet, sier generalsekretær Kristin Ruud i Seniornett.

Seniornett består av frivillige som kurser eldre i å heve sin digitale kompetanse. Nylig gikk organisasjonen ut til sine nesten 9000 medlemmer og oppfordret dem til å donere telefoner som ikke lenger er i bruk.

Nå er håpet at enda flere vil bidra.

– Det er mange som har fullt brukelige smarttelefoner liggende rundt omkring, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Arild Iglebæk.

Organisasjonen har fått en avtale med Deichman Bjørvika, hvor hvem som helst kan komme for å levere mobiltelefonen sin, for å hjelpe ukrainske flyktninger.

Tirsdag, onsdag og torsdag i uke 18 vil representanter fra Seniornett være til stede i Skogen i 4. etasje, i tidsrommet 11.00-13.00.

– Vi ønsker å hjelpe og kan bidra på det området hvor vi er gode. Våre medarbeidere og frivillige har høy digital kompetanse. De får fjernet passord, rensket mobilen for gammelt innhold og gjort den helt klar for neste bruker, sier Ruud.

– Det er viktig at man husker med ladekabelen, legger hun til.