Møtet holdes på Høyres hus fredag klokka 14. Invitasjonen til det planlagte møtet kommer etter at Oslo Frps styre tirsdag åpnet for å støtte et byråd de selv ikke er en del av.

– Jeg er glad for at Fremskrittspartiet ønsker samtaler om en politisk samarbeidsavtale og bidra til et politisk skifte med en ny kurs for Oslo slik velgerne har bedt om, uttalte Høyres Eirik Lae Solberg da Frp-vedtaket ble kjent.

– Vi skal gå inn i det rommet konstruktive og løsningsorienterte, sa Venstre-topp Hallstein Bjercke.

Venstre har tidligere utelukket å sitte i byråd med Frp og KrF. De siste dagene har Venstre og Høyre forhandlet om en byrådsplattform.

Ettersom de to partiene ikke har bystyreflertall alene, vil en samarbeidsavtale med Frp og KrF potensielt gi et framtidig byråd større politisk gjennomslagskraft.

Samtidig er et slikt samarbeid et langt steg unna Venstres drømmebyråd bestående av Venstre, Høyre og MDG. Det sistnevnte partiet har åpnet for å gå inn i byråd med Høyre og Venstre, men Oslo Høyre-topp Eirik Lae Solberg har sagt nei til slike samtaler.

Dette bekymrer Oslo MDG-politiker og miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav.

– Venstre brukte hele valgkampen på å si til velgerne at en stemme på Venstre var en stemme på MDG-samarbeid. Resultatet ser ut til å bli et byråd som skal samarbeide med Frp, på tross av at Venstre har vippemakt og kunne valgt å holde Frp utenfor innflytelse. Det tror jeg mange osloborgere vil bli skuffet over, sier hun til Avisa Oslo.

Les også

Blant enkelte i Høyre oppfattes MDG å stå i ledtog med Satan personlig