– Det var nok ikke vann fra klokka 23, anslår Øystein Brevik.

Tirsdag kveld var det ikke mulig å få vann fra springen i huset hans. Brevik kontaktet Vann- og avløpsetaten som fortalte at det er en vannlekkasje som er årsaken.

– Vannlekkasjer er noe som kan skje, men jeg er overrasket over at det tar så lang tid, sier han onsdag morgen når springen fortsatt ikke funker som den skal på morgenkvisten.

– Det er så vidt det kommer litt vann i underetasjen og i overetasjen er det ikke vann i det hele tatt, utdyper han.

Det er ikke noe vann å få fra springen i hjemmet på Smestad. Foto: Øystein Brevik

Vannlekkasje lenger sør

Oslo kommunes nettsider viser at de jobber med reparasjon etter brudd på offentlig vannledning i Smestad-området. De melder at vannet skal være stengt mellom 00:17 natt til onsdag og cirka klokka 15:00 på ettermiddagen.

Deres kart over berørte områder viser imidlertid at kun tre adresser er berørt i Sørkedalsveien/Heggelibakken. Brevik bor et stykke nord for dette, i Gjøaveien.

Den nederste pilen i kartet viser hvor vannlekkasjen oppsto. Den øverste viser hvor Brevik bor og har mistet vannet.

Flere ble berørt og fikk kokevarsel

AO har kontaktet Vann- og avløpsetaten for en avklaring om omfanget av vannlekkasjen og tidsperspektiv på reparasjon.

Kort tid senere på morgen svarte de:

– Vi har stengt vannet i natt etter det bruddet som du ser på nettsiden. Så førte det til at ganske mange mistet vannet i området rundt ring 3 og Smestad. Nå undersøker vi om det er flere lekkasjer i området og sender ut kokevarsel til beboere rundt Smestad, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Strand Jørgensen i Vann- og avløpsetaten (VAV).

Senere på dagen ble det avklart at det oppsto for lavt trykk da de stengte av vannet etter lekkasjen, det førte til at mange flere beboere i området mistet vannet. Alle skal ha fått det tilbake når klokka er 14 tirsdag ettermiddag.

Totalt er det 1500 personer som har fått kokevarsel. Det gjelder fortsatt per klokken 14. De berørte får direkte melding når det opphører. Kokevarselet er sendt for at man skal være føre var. VAV mistenket en stund at det kunne være andre lekkasjer i området.

– Hvilke områder er berørt?

– Området kan avgrenses mellom Holmenbekken, Østre Holmenbekkensvingen, Holmenveien og Ring 3. Det er noen abonnenter øst for Ring 3 ved Sørkedalsveien, Munkengveien og Smestadveien som også er berørt.

VAV har jobbet med å grave på stedet for den opprinnelig varslede vannlekkasjen. Planen er at vannet tilknyttet denne lekkasjen skal være stengt til klokken 15 onsdag.