– Det har vært en hektisk natt. Det har gått i ett med telefoner og oppdrag. Det har vært mange ordensoppdrag og slåssing, primært i sentrum, men det er forventet nå som utelivet er normalisert under slippet, sier politiets operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt.

Den mest alvorlige hendelsen skjedde i 01-tiden da det skal ha oppstått en slåsskamp med flere ungdommer. En av dem skal ha blitt sparket i hodet, ifølge vitner. Politiet anholdt flere og fikk kontroll på en person som er mistenkt.

Ellers skal det ha vært en rekke mindre hendelser som politiet fikk kontroll på.

Operasjonslederen trekker fram at de har jobbet med å vise sin tilstedeværelse der de fleste hendelsene oppstår, i sentrum.

Han er forsiktig med å gi råd om hvordan folk bør oppføre seg på byen, men trekker fram at politiet er klar til å håndtere situasjonene nå som flere fester og ferdes i gatene i helgene.

– Vi som jobbet før koronaen er vant til at sånn er det. Nå er det normalisert og dette er utelivsproblematikk som gjerne skjer i Oslo sentrum når det er mye beruselse. Da ser vi at det fort skjer ting.