Flere politifolk er inne på rådhuset mandag ettermiddag. Tilstedeværelsen kommer på et tidspunkt der Pride Oslo har avlyst en markering utenfor, etter råd fra politiet.

PST-sjef Roger Berg sier at de har bestemte mennesker i kikkerten i den ekstraordinære trusselsituasjonen etter Oslo-skytingen.

– Vi har bestemte mennesker i kikkerten, som vi jobber med kontinuerlig, sier fungerende PST-sjef Roger Berg til NRK mandag kveld.

Samtidig har flere på sosiale medier varslet at de likevel kommer til å reise til rådhusplassen.


Vil ikke oppgi antall eller sted

Operasjonsleder Alexander Østerhaug ønsker ikke å kommentere konkret hvor i byen politiet er til stede, men bekrefter at de har store ressurser flere steder:

– Jeg kan bekrefte at vi er i hele Oslo nå, i forbindelse med hendelsen i helga. Jeg ønsker ikke å si noe om antallet eller hvor vi er sånn sett, men vi er til stede med betydelige ressurser i hele byen, sier Østerhaug.

– Forventer dere at det vil komme personer til rådhusplassen, selv om det offisielle arrangementet er avlyst?

– Vi har ingen forventninger, sånn sett, men vi er forberedt på at det kan komme folk til rådhuset som har lyst til å holde en markering, selv om det ikke er anbefalt. Vi har ressurser tilgjengelig for å skape trygghet i hele byen. Vi har satt på ekstra ressurser i hele byen.

Kommenterer ikke ressurser

– Har dere gjort noen ekstra tiltak i den forbindelse?

Jeg kan ikke kommentere noe om hvilke ressurser vi har satt inn.

– Har det kommet noen konkrete trusler mot arrangementet som skulle foregått her?

– Jeg kjenner ikke til at det har kommet noen konkrete trusler mot akkurat den markeringen som skulle være på rådhusplassen, avslutter Østerhaug.

Litt før klokken 19 kan Avisa Oslos reporter på stedet kan opplyse at et antall politibiler er plassert rundt rådhusplassen. Det er også ambulanser og brannvesen til stede. Foran rådhusets sjøside har en folkemengde begynt å samle seg.