Minnestedet skal ligge på helt vest på Rådhusplassen ved statuen av kong Olav V.

Det kommer fram i korrespondanse mellom byrådsavdelingen for miljø og samferdsel og bymiljøetaten, som Avisa Oslo har fått innsyn i.

– Oslo kommune samarbeider nært med den ukrainske ambassaden i Oslo om initiativ og tiltak som bidrar til å støtte og hjelpe de med ukrainsk bakgrunn i Oslo. Den ukrainske ambassaden ønsker at kommunen skal etablere et minnested der ukrainere og andre kan komme for å vise sin motstand mot krigen, legge ned blomster og minnes ofrene for krigen.

Avisa Oslo har tidligere skrevet at kommunen har vurdert å etablere et minnested. Da var det ikke bestemt hvor det skal ligge.

– Vi planlegger et minnesmerke. Et eller annet sted hvor det er mulig å gå og legge ned blomster og vise og markere, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i bystyrets i vinter.

Det er et lekestativ på stedet, som kanskje må flyttes som en følge av etableringen av minnestedet, som ikke blir permanent.

«Minnestedet skal i første omgang være midlertidig», heter det i brevet, signert seksjonssjef Irene Tanke.

Etaten har fått oppdraget med å etablere minnestedet. Det fysiske arbeidet er ikke påbegynt ennå.

Prosessen skal skje i nært samarbeid med byrådslederens kontor og den ukrainske ambassaden. Det bevilges 50.000 kroner til minnestedet.