Suksessen var stor etter at det dukket opp skiløyper ved Ola Narr på Carl Berner. Nylig ble det også mulig å spenne på seg langrennsskiene på Voldsløkka.

Nå hever byrådet aktivitetstilbudet i Oslo enda et hakk: Straks står en 100 meters snowboardpark klar midt i Torshovdalen.

– Denne pandemien tærer på folk, det er tungt for folk. Og for Oslo spesielt har de strenge tiltakene vart lenge. Jeg håper dette kan være til glede for byens innbyggere, og at det gjør det lettere å komme seg ut, sier Omar Samy Gamal (SV), byråd for kultur, idrett og frivillighet, til Avisa Oslo.

Lavterskeltilbud

Onsdag kom lastebiler på rad og rekke med snø fra Holmenkollen. I første omgang vil man legge et grunnlag med 40 centimeter tykk snø på rundt 100 meter.

Torsdag har en dugnadsgjeng meldt seg for å sette opp hopp og rails, slik at man om kun få dager kan ta parken i bruk.

– Her skal du bare kunne gå ut døra og være i aktivitet. Det er det vi ønsker. Så vil dette også kanskje lette litt på trykket i Marka. Vi håper dette kan være et lysglimt i en krevende situasjon, sier Gamal.

– Vil vi kunne se byråden på snowboard nedover her?

– Snowboard måtte jeg gi opp i mine yngre dager da jeg falt så hardt, så jeg tar heller turen på ski, sier byråden lattermildt.

– Ble rørt

Det var rett over nyttår at byrådet «satte alle kluter til» for å tilrettelegge for flere aktivitetstilbud utendørs, forteller Gamal. Et viktig krav har vært å legge til rette for at det skal være trygt og enkel å holde avstand til hverandre.

Det er i overkant av én uke siden skiløypene på Ola Narr sto klar. Den påfølgende helgen strømmet folk til for ski, lek og moro.

– Folk har vært superentusiastiske. Det har vært enorm respons på sosiale medier og overalt. Folk sier til meg: «Dette er kjempebra, dette trengte vi», forteller Gamal.

Han har selv fått prøve skiløypene i sentrum. Det gjorde inntrykk på byråden.

– Jeg var spent på om man klarte å holde avstand, men folk var utrolig flinke til å passe på seg selv og barna. Jeg ble nesten litt rørt da jeg var der. Etter en veldig tøff periode nå, var det veldig gøy å se og oppleve.

Saken fortsetter under bildet.

Kommer også til Slottet

Byrådet gir seg ikke med tilbudet i Torshovdalen. Den siste delen av prosjektet i denne omgang, er Slottsparken.

Der skal det legges til rette for ski og lek i snøen for både store og små. Det var Slottet selv som lurte på om kommunen kunne hjelpe til med å skape et tilbud.

Kommunen vil gå i gang med det arbeidet når snowboardparken står klar.