Trikkeføreren måtte ut av trikken for å endre retningen på sporene i krysset med Nygata før 17-trikken fortsatte vestover i Storgata grytidlig mandag morgen.

I løpet av helgen har det gått buss for trikk på strekningen i sentrum fordi sporene i Christian Kroghs gate ble stengt for å klargjøre for gjenåpning av Storgata.

Stort prosjekt

Det er kommet på plass to holdeplasser. Nybrua, der den lå tidligere ved legevakten, og Storgata, som ligger rett ved Folketeaterpassasjen.

Oppgraderingen av Storgata er et av de store infrastrukturprosjektene i Trikkeprogrammet, og har pågått siden november 2018. Prosjektet har vært omfattende, og har inkludert store vann- og avløpsarbeider under bakken.

Gata har fått nye og bredere fortau, nytt gatedekke i betong med nye trikkespor, nytt overvannsanlegg for håndtering av økte nedbørsmengder og deler av gata har nytt vann- og avløpsnett og 200 meter teknisk tunnel.

Opprusting av trikkesporene innebærer også fornying av fundament, skinner, signalanlegg og elkraft.

Det vil fortsatt stå igjen arbeider i Storgata, men dette vil hovedsakelig være overflatearbeider, informerer Sporveien.

Trikkene 11,12 og 17 har siden 2018 kjørt på et midlertidig trikkespor i Nygata ved Oslo City gjennom Stenersgata, Christian Krohgs gate og Hausmanns gate.

Prosjektet som helhet er planlagt ferdigstilt i løpet av 2021, med Bymiljøetaten som byggherre.