(Nordstrands Blad): – Nå går første trikk til Ljabru, sier Tonje Bergmo, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien. Nyheten kom klokken 15 mandag ettermiddag.

Mandag morgen var det fortsatt buss for trikk fra Holtet til Bjørvika, til tross for at arbeidene med Ekebergbanen egentlig skulle være ferdig lørdag 4. mai. Ytterligere forsinkelser ble det søndag da en arbeidsmaskin sporet av under arbeid med kjøreledningen. Mandag var arbeidene i gang igjen, og nå er altså trikken tilbake på skinner opp Kongsveien.

Men – det vil ta noen timer før trikken er i full drift igjen. Buss for trikk vil gradvis fases ut, ettersom trikken er tilbake i full drift.

– Det er ikke bare å trykke på en knapp, det må gå seg til litt. Men i morgen tidlig skal alt gå som normalt, med forbehold om at alt går som planlagt, sier Bergmo til Nordstrands Blad.

Allerede ved 15.30-tiden fikk Avisa Oslo melding om at det var problemer med strømtilførselen på linjen, og at trikkene igjen sto.

Delte ut trøsteboller

Mandag ettermiddag var Sporveien til stede på Holtet, for å dele ut noen trøsteboller til reisende.

Kjell Amundsen og Karoline Farat i Sporveien delte ut 200 skoleboller på tre kvarter.

– Det var bare hyggelige og blide folk på Holtet i dag, forteller Bergmo.

Og smilene blir nok ikke mindre hvis folk kan reise med trikken hele veien mandag ettermiddag.

– Hvis man er heldig kan det hende man får ta trikken hele veien i dag.

Flere arbeider i Kongsveien

I åtte måneder har reisende fra Nordstrand tatt buss for trikk på deler av strekningen i Kongsveien på grunn av Sporveiens arbeider med trikkeskinnene.

Selv om arbeidene med Ekebergbanen snart er ferdig, blir det likevel ikke stille i Kongsveien fremover.

Sporveien har planer om å oppgradere holdeplassen ved Ekebergparken, så denne blir mer tilgjengelig for alle.

I 2025 er det også planer om sikkerhetstiltak ved selve veibanen i Kongsveien. Da skal det gamle rekkverket erstattes med et kjøresterkt rekkverk og det skal gjøres utbedringer på støttemurer samt en halvbro som ligger under veien. Planen er at dette arbeidet skal starte på vårparten til neste år, og da må veien stenges for bilister.