– Vi tenkte bare å ta en tur i Østmarka for å se hvordan skøyteføret var. Det blir gjerne sagt mange år at: «Det er som en skøytebane i skauen». Vi tok det litt bokstavelig, sier en humørfylt Andreas P. Lorentzen.

Sammen med to andre, tok han turen ut på Hauktjern og Nøklevann i Oslo på søndag. Da de oppdaget den heftige isen som dekket skisporet på Sarabråten – like ved Nøklevann – tok de seg like gjerne en tur på skøyter i skisporet.

– Det handler litt om hvordan man ser på det. Enten kan man se på det som dårlige forhold og noe negativt hvor man må bruke brodder. Eller så kan man se på det som noe positivt og gøy. Vi så på det som noe kjempegøy og det var mange som gikk forbi oss som fikk det med seg. Vi fikk bare positive kommentarer, fortsetter Lorentzen.

Flere reaksjoner

Reaksjonene har også vært mange på Facebook, hvor Andreas har delt videoen av turen. En haug av likes og artige kommentarer har strømmet inn:

– Fett!

– Turskøyter sånn rent bokstavelig...

– Fantastisk

– Å hjæælp..

– Har hørt om grusski, men man må kanskje også ha et par grusskøyter?:)

Gikk ikke i bakker

Lorentzen forteller imidlertid at det ikke var noe problem med grus på isen og at det ikke var fare for turskøytene der de gikk på «snøen» – i hvert fall det som en gang var snø.

– Det er bratte bakker på begge sider av strekningen der da, hva gjorde dere da?

– Vi stoppet der hvor videoen stopper. Vi hadde ikke noe dødsønske, svarer Lorentzen lattermildt og anbefaler ikke å gå på skøyter i bakker.

Han lovpriser det store miljøet som har bygget seg opp om turskøyter og sitter igjen med et godt inntrykk av en opplevelsesrik tur.

Milliardkonsern står bak ny kjede: – Vi får mange rare spørsmål om tøyvask