Studentsamskipnaden (SiO) signerte kontakten med NCC for byggingen av de nye studentboligene 25. april, skriver SiO i en pressemelding.

Arbeidene på tomten skal igangsettes i starten av mai, og studentboligene skal etter planen stå ferdig i 2024.

10 000 kvadratmeter

– Brenneriveien vil bli den nederste av SiOs fire studentbyer ved Akerselva, i tillegg til populære Grünerløkka Studenthus, Bjølsen Studentby og Nydalen Studentby, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO.

Bygget, som vil ha et totalareal på nærmere 10 000 kvadratmeter, vil få teglsteinsfasade og skråtak samt enkle tilganger til elva gjennom portaler i første etasje, sier administrerende direktør i SiO, Andreas Eskelund.

Slik ser Brenneriveien 11 ut nå:

Ettroms- og toromsleiligheter

Det nye studenthuset planlegges å inneholde 195 ettroms leiligheter og 14 toroms leiligheter.

Første etasje vil bestå av fellesfunksjoner og næringslokaler, og på byggets skrå takflater vil det være tre takterrasser.

– Dette prosjektet imøtekommer studentenes ønske om singelbolig, men med muligheten til å treffe hverandre på campus, i byen og ved bruk av fellesarealer, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO i pressemeldingen.

Modererte byggeplaner

Eskelund påpeker at SiO «er opptatt av å bevare det arkitektoniske uttrykket i området og å bidra til positiv byutvikling».

Hvilke reaksjoner har kommet på byggeplanene?

– Vi har moderert prosjektet ganske mye ut fra tidligere tilbakemeldinger fra Plan- og bygningsetaten om blant annet høyde og volum. Ett tiltak er at antallet studentboliger er redusert fra opprinnelig 290 til 209, sier styreleder Johannessen til Avisa Oslo.

Johannessen legger til at de ellers har fått positive tilbakemeldinger på blant annet:

– At dette blir Oslos første, helt utslippsfrie byggeplass, at studentene vil tilføre aktivitet og bruk av bymiljøet og at vi åpner opp området mot elva for alle.

– Hva menes med at det vil «åpne opp tilgangen til Akerselva for hele Oslos befolkning.» ?

– Vi vil etablere to passasjer gjennom bygningskroppen på bakkeplan, som skal være gjennomgående øst-vest mellom Brenneriveien og Akerselva. Passasjene blir allment tilgjengelige.

SiO opplyser om at det fremdeles er stort behov for flere studentboliger i Osloområdet: «SiO har pågående byggeprosjekter blant annet på Kringsjå, Lillestrøm og i Brenneriveien», fremgår det av pressemeldingen.