(AKERSPOSTEN): – Jeg er blitt veldig glad i Røa, menneskene her er snille og vennlige. Her kjenner jeg nesten alle! Jeg kan ikke tenke meg å sitte noe annet sted, sier Camilla og smiler forsiktig.

Om to-tre uker – når kulden begynner å slippe og våren tar skikkelig tak – avhengig av når hun finner den billigste reiseruten – drar Camilla hjem til Romania og hjembyen Buzau.

Hjem til sønnen

Der venter hennes 17 år gamle sønn, hennes mor og bror. Og helt sikkert en stor flokk venner og slektninger.

– Det er mange jeg gleder meg til å se igjen, ja, og selvfølgelig aller mest min sønn, sier Camilla.

Normalt ville hun som alle tidligere år reist hjem sammen med far og bror. De to har også vanligvis – som Camilla – tilbrakt vintrene i Norge for å tjene penger til livets opphold for familien i Buzau. Ikke med strikking og salg som Camilla, riktignok, men med sine trekkspill. Helt sikkert både til glede og til frustrasjon for omgivelsene, men det er noe som heter at målet helliger middelet. Nå har hennes far gått bort, og broren er syk og venter på hjerteoperasjon hjemme i Romania.

På spørsmål om hvordan livet hennes er og hvor tøft det er å være borte fra familien sin halve året, trekker Camilla litt på skuldrene.

– Det er sånn livet er – ikke alle har like gode liv. Men det er viktig for meg å kunne hjelpe familien min så de har penger til mat og elektrisitet der hjemme.

Bor med venner

Hun sitter på campingstolen og strikker seks dager i uken, seks måneder i året. Når dagen er over pakker hun sammen sin og tar T-banen «hjem».

– Nå bor sammen med to venner, så jeg er ikke ensom selv om jeg savner min far og bror veldig i år. Men det blir veldig godt å komme hjem til Buzau og familien min nå – til sønnen min. Det blir så godt, så godt å se dem alle igjen!

Om Camilla gruer seg til å reise tilbake til Norge og Røa-krysset igjen i oktober?

– Nei, jeg gjør ikke det. Det er selvfølgelig alltid trist å reise fra familien, men her på Røa er det veldig gode mennesker. Og mange som er glade for å se meg igjen! Jeg er heldig som tilfeldigvis fant frem til Røa.

LES OGSÅ:

Les også

Ti ting å oppleve i Oslo i vinterferien: – Man tror det ikke før man får se det