– Vi skal være på fem av studentbyene våre mellom 21. april og 2. mai. Da kjører vi rundt med utstyret til å fikse sykler samt vår food truck.

Det sier markedskoordinator i SiO, Karina Karlsen (27), til Avisa Oslo.

I tillegg til at studentene kan få hjelp til å reparere sine egne sykler, blant annet med verktøy, olje, pumpe og «det man ellers skulle trenge», er det mulighet for å dra hjem med en gratis sykkel.

– Gjennom flere år har vi ved hjelp av vaktmestertjenesten Toma samlet inn sykler som har blitt gjenglemt i studentbyene. Så har studentforeningen OSI Sykkel shinet de opp, og de 70 beste syklene skal nå gis ut, sier Karlsen.

Vinnerne kåres ved hjelp av tradisjonell loddtrekning

.

Vil skape sykkelglede

– Vi ønsker å skape sykkelglede blant studentene og inspirere dem til å sykle mer og bruke byen på en billig måte. Vi ønsker også å skape en god opplevelse for studentbyen, og selvfølgelig bidra til gjenbruk, sier Karlsen.

I tillegg til utstyret studentene kan bruke til å selv reparere egne sykler, er det leid inn en profesjonell sykkelmekaniker.

– Han vil ha med et mobilt verksted. Så det, samt gratis vafler og kaffe, håper vi blir en god opplevelse, sier Karlsen.

Her er sykkelfiks-eventene

Arrangementene er åpne for alle Oslostudenter og finner sted på Vestgrensa, Bjølsen, Blindern, Sogn og St. Hanshaugen fra kl. 15–18 på følgende datoer.

LES OGSÅ: