– Det er veldig travelt, sier Khawaja Junaid Amjad. Han er butikksjef hos Joker Carl Berner.

Selv om det er rolig i gatene, er det mange innom denne Joker-butikken. For, de fleste dagligvarebutikkene er stengte i disse dager. Men Amjads butikk stenger aldri.

– Vi holder åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i år, sier han stolt.

På helligdagene går omsetningen opp, for det er veldig travelt her, sier han.

– Det er ekstra mye å gjøre de røde dagene.

Egentlig er jokerbutikken over 200 kvadratmeter. Men om natten, søndager og på helligdager har de ikke lov til å holde hele butikken åpen.

– Vi må derfor gjøre klar to butikker, og det er ikke så enkelt. Dette har vi gjort i fem år.

Takknemlige kunder

Butikken har 15 ansatte totalt og torsdag formiddag er tre av disse på jobb.

– Tidlig på dagen er det ganske stille. Men fra klokken tolv blir det mange folk, sier han før han hilser på en av de faste kundene som er innom for å handle.

Yllmaz Düşmezler (81) skal ha sukker, vannmelon og dansk ost. Han er veldig glad for at butikken er åpent.

– Det er veldig fint. De åpner selv om det er jul og påske. Alltid åpent her.

Større pågang

Amjad har jobbet i jokerbutikken i nesten fem år, noe han trives med. I en vanlig uke får de rundt 6000 kunder. Men denne uken forventer de dobbelt så mange besøkende.

– Til vanlig har vi mange konkurrenter rundt oss, som nå holder stengt. Folk har egentlig ikke andre valg enn å komme til oss, sier han og ler høyt.

Han legger til at folk setter pris på at de holder åpent hele døgnet, hele året.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra våre faste kunder.

Både om natta og på helligdagene er det alltid stor aktivitet i butikken. Han sier at det ikke bare er kunder fra nabolaget som handler her, men at det kommer folk fra andre bydeler også, for det er ikke mange som holder åpent i disse dager.

Amjad skal jobbe hele påsken. Men forsikrer om at han også tar ferie iblant.

– Jeg tok påskeferie for to år siden. Men stort sett jobber jeg alle dager, sier han.

LES OGSÅ:

Les også

Lager øl med bakervarer: – Eksperimentering på høyt nivå