– Jeg blir litt provosert av alt det som Lan Marie har vært igjennom. Og at Rødt nå støtta det mistillitsforslaget provoserte meg så mye at jeg måtte ned hit og vise min mening som velger.

Det sier osloborger og politikkinteresserte Thomas Gierski (51) til Avisa Oslo. Tirsdag formiddag ble det kjent at Rødt støtter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg (MDG).

Gierski tok turen til Rådhustrappa med en klar oppfordring til byrådsleder Raymond Johansen (Ap):

– Jeg støtter Lan Marie Berg og det tror jeg det er veldig mange i Oslo som gjør. Jeg bare håper folk og byrådslederen tar til orde for det nå.

– Sluggerpolitikk

Gierski mener Berg gjør jobben osloborgere har valgt henne til å gjøre.

– Jeg syns dette er litt sånn sluggerpolitikk som Lan kanskje ikke er så erfaren med. Og så må hun ta dritten når det går galt. Jeg føler meg ikke helt sikker på at det er hun som er ansvarlig for dette på noen måte eller har prøvd å skjule noe. Det syns jeg virker for dumt. Dette er politikk på bakgrunn av valget som kommer til høsten, og at de vil ha henne ut.

– Men det har vært en budsjettsprekk på mange milliarder som bystyret mener hun ikke har informert om?

– Ja, men det begynner jeg å bli ganske vant til å høre om i norske prosjekter.

Gierski trekker frem flere eksempler:

– Mongstad-prosjektet, tunnel, togbaner og motorveier. Det er ikke et prosjekt jo som ikke sprekker med milliarder, argumenterer han og legger til:

– Og så plutselig skal de nå da gå etter henne (Lan, journ.anm.) fordi det sprekker. Det er for dumt. Hvem var det som måtte gå av da Mongstad sprakk med fem milliarder? Spør han.