– Jeg har en drøm. Jeg har en drøm om minst 25 Høyre-representanter neste høst. Jeg har en drøm om å slåss med Gro Harlem Brundtland om eldrestemmene, men ikke minst om hvem som skal være bystyrets eldste i neste periode. Jeg har vært det, men Gro ønsker å ta innersvingen på meg, det skal vi bli to om.

Det sa Høyre-nestoren Kopp da han holdt talen om hans politiske framtid.

86-åringen utfordret den 39 år yngre André Oktay Dahl om 13.-plassen.

– Jeg har snakket med Gro. Jeg har faktisk det. Det kan bli gøy i valgkampen med noen stunt mot eldre velgere – også de som er født i 1930-årene, sa Kopp.


Kopp fortsatte med å si at man ikke måtte tro at han kun var opptatt av de gamle:

– Jeg er like opptatt av dere unge, dere barna. Jeg har fortsatt mye å gi. Jeg holder fortsatt koken. Superveteranen sa han er klar til å på tå seg enhver oppgave de neste fire årene for «Eirik og hans team».

– Men kjære venner, det forutsetter at jeg får en plass på listen. Gro er jo allerede på plass, sa Høyre-veteranen, før han ønsket forsamlingen godt valg.

Kopp høstet jubel i salen. Men da det skulle stemmes, vant juristen Oktay Dahl med 107 stemmer mot Kopps 92. Dermed mister Hermann Kopp, den eldste bystyrerepresentanten noensinne, trolig muligheten til en ny periode i bystyret.

Oslo Høyres grand old man i bystyret ble valgt inn for første gang i 1971 og har til sammen sittet som representant for Høyre i over 30 år.