Det kommer frem i Høies nye bok, «Uro i koronaens tid», som slippes lørdag. Her har den tidligere helseministeren viet et kapittel – titulert «Hvis ikke dere gjør jeg det, gjør jeg det» – til konflikten han hadde med Raymond Johansen høsten for to år siden, skriver NRK.

Bakteppet er Johansens pressekonferanse 28. september 2020, der han flere ganger uttalte at «det gjør vi ikke» om nye koronatiltak. Byrådet ønsket altså ikke å følge Helsedirektoratets råd om å innføre strenge tiltak.

– Jeg var ganske forbanna, sier Høie til NRK.

Raymond Johansen omtaler bokutspillet fra den tidligere helseministeren som «drøy kost», men understreker at Høie må få lov til å vie deler av boken til konflikten dem imellom.

– Det viser at verden kan se litt forskjellig ut fra langt der oppe i Helsedepartementet, fremfor å være tett på en by og en befolkning som er hardest rammet, sier Johansen til NRK.

Han legger til at han har hatt et godt samarbeid med Høie under pandemien.

Raymond Johansen kom for øvrig med sin egen koronabok tidligere i sommer, med tittelen «Gjennom krisa». Her går han blant annet i rette mot kritikken fra Espen Nakstad, assisterende helsedirektør, der han ble beskyldt for å ha lagt partipolitikk i koronahåndteringen.