Førstekandidat for Venstre, Hallstein Bjercke, sier følgende til Avisa Oslo:

– Venstre gjør et utrolig godt valg i Oslo. Det blåser en liberal vind over Oslo. Nå har vi fått et mye sterke mandat fra velgerne, vi får flere representanter i bystyret, sier han.

– Jeg tror det er det at vi har vært tydelige på saker som folk er opptatte av. Folk har lyst at vi skal løse klimakrisa og ta vare på naturen, men de ønsker løsninger som treffer folk. At det skal være enkelt å ta miljøvennlige valg. At det ikke bare skal være fisk, det tror jeg har truffet godt blant Oslos befolkning i år, sier andrekandidat Marit Vea.

Venstres lederkandidat kommer også med avsløringer - om et mulig samarbeid med Høyre:

– Eirik Lae Solberg har invitert til samtaler om grunnlaget for å danne nytt byråd, når det rødgrønne flertallet etter alle solemerker er borte, og de samtalene har jeg takket ja til.

– Hvor realistisk er det med et byråd med MDG, H og V?

– Vi har strukket ut en hånd til MDG lenge. Vi mener et blågrønt byråd med bredt flertall bak seg vil være det beste styringsalternativet for denne byen. Det er det mandatet vi har fått fra Oslo Venstre, og det er det vi skal jobbe for å prøve å få til. Sånn det ser ut nå, vil det være et veldig styringsdyktig alternativ med flertall bak seg.

– Har du snakket med MDG?

– Nei, men jeg har tenkt å ta kontakt med dem. Nå skal vi feste og feire litt først, så får vi se hva morgendagen bringer.