Klokka 09:12 varslet politiets operasjonssentral at de rykket ut til Operaen sammen med brannvesenet for å redde en hund som falt i sjøen.

Brannvesenet hoppet ut i vannet for å søke etter hunden med dykkere.

Kort tid senere oppdaterer operasjonssentralen:

– Brannvesenet har funnet hunden under vann. Den er bevisstløs. Det gjøres nå livreddende førstehjelp på hunden. Personen som hadde ansvar for hunden er på stedet og blir tatt hånd om av oss.

Livet sto ikke til å redde

Oslo 110-sentral kan kort tid senere melde at hunden er fraktet bort til dyresykehus.

– Det ble funnet av oss ganske raskt og fraktet til dyreveterinær i full fart. Vi vet ikke hvordan det går, men vi har gjort det vi kan og håper på det beste, sa vaktkommandør Ola Klakegg ved Oslo 110-sentral kort tid etter dette.

Kort tid senere kom den triste oppdateringen: hunden døde som følge av drukning.

Det var en liten bichon frisé som døde.

– Det er veldig kjedelig at det ender slik, sier vaktkommandøren.

Han utdyper:

– I dette tilfellet kom vi raskt til stedet og fikk påpekt punktet hvor hunden skal ha forsvunnet. Vi satt i gang søk umiddelbart med dykkere og fant hunden raskt. Den var oppe etter et par-tre minutter- Hvor lenge den har vært under vann er noe usikkert, men det kan ha vært rundt et kvarter basert på de opplysningene vi har fått.

Et kvarter under vann er litt i lengste laget, forklarer han. Derfor varslet brannvesenet et dyresykehus på forhånd, og utførte hjerte- og lungeredning i bilen mens hunden ble fraktet dit. Selv om sykehuset sto klare og ventet på nødetaten i full fart, sto ikke livet til å redde.

– Alt vi kunne gjøre for å redde den ble gjort, men dessverre gikk det ikke denne gangen. Det e rikke alltid vi har tiden på vår side forteller Klakegg.

Rykket ut med store ressurser

Da brannvesenet fortsatt var ute ved Operaen, fortalte innsatsleder på stedet forteller at politiet skal ha fått varslingen klokka 08:42. De rykket ut med to dykkerbiler så snart de ble varslet.

– Meldingen gikk på at hunden falt utenfor kanten her ved Operaen. Eieren så ikke hunden i vannet og vi ble varslet, forteller innsatsleder Bjørn Fredrik Falkenberg i Oslo brann- og redningsetat.


For brannvesenet er det naturlig å bruke store ressurser på å redde en hund i vannet når de kan.

– Det er viktig det også, det er liv det er snakk om så vi kjører på, forklarer innsatslederen.

Vaktkommandøren på 110-sentralen er enig i vurderingen.

– Vi gjør vårt for å prøve å berge den så raskt som mulig fordi vi vet hvilke plass hunder har i samfunnet. De er som familiemedlemmer, sier Ola Klakegg.