4500 fakler skal lyse opp den åtte kilometer lange turstien i Akerselva miljøpark, fra Brekkedammen til Vaterland på Grønland.

– Turveien og elvebredden blir fylt med stemningsfulle innslag hvor mørket og fakkellyset er en del av opplevelsen, skriver arrangørene på sin hjemmeside.

Elvelangs i Fakkellys arrangeres endelig etter to år med avlyste arrangementer på grunn av koronapandemien.

– En av Oslos største begivenheter

Det er bydelene langs Akerselva: Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo, med støtte av Oslo kommune, som står bak arrangementet.

Ifølge arrangørene går mellom 30-40.000 mennesker Elvelangs hvert år.

– Dette gjør Elvelangs til en av Oslos største og mest stemningsfulle kulturbegivenheter. Over 150 ulike kulturinnslag kan oppleves underveis, skriver bydelene i en pressemelding.

– Kan starte hvor de vil

Elvelangs i fakkellys ble første gang arrangert under Oslos feiring av tusenårsjubileet i år 2000, og ble kåret til et av de beste jubileumsarrangementene.

Både amatører og profesjonelle deltar, og rundt 1000 frivillige bidrar med vakthold, fakkeltenning og kulturelle innslag.

Blant annet skal dansegruppa Quick style opptre og underveis får publikum oppleve både flammekunst, sirkus, musikk, kor, lysdesign, klokkespill og fotokunst.

– Publikum kan starte hvor de vil. Vi anbefaler å starte på en av hovedscenene- og gå nedover, skriver bydelene.

– Ingen medbrakte fakler er lov

Elvelangs starter klokken 20.00 og holder på til 23.00. Arrangementet er gratis.

– Elvelangs er ikke et fakkeltog, ingen medbrakte fakler. Faklene plasseres ut langs turveien og tennes av arrangøren i samarbeid med frivillige, opplyser arrangørene.

Det vil publiseres et kart på Facebook med oversikt over alle innslag kort tid før arrangementet.