Sørøst i Oslo, på grensen til Oppegård kommune, ligger badeplassen Hvervenbukta i Bunnefjorden.

Mellom solende og badende folk ligger et lite, hvitt lokale kalt Paviljongen. De siste to årene har Kulturetaten hver sommer leid ut bygget for å vise frem kultur og kunst.

– Paviljongen er fredet og ble oppført som en del av parkanlegget til godset på Stubljan. Den har blitt brukt til utstillingsvirksomhet tidligere, men størrelsen, vernebestemmelsene og fasilitetene legger føringer for hva slags type aktivitet lokalene kan romme, skriver Kulturetaten på sine nettsider.

Paviljongen har innlagt vann, strøm og toalett. Lokalene kan leies i to perioder: 13. mai til 17. juni, samt 19. august til 19. september. Det er ikke lov å servere mat eller drikke, presiserer etaten.

– Populært tilbud

– Det har vært et populært tilbud for publikum, som vi kommer til å videreføre. Å fylle paviljongen med aktivitet er en måte gi publikum kulturopplevelser der de ferdes, sier Cecilie Nergård i Kulturetaten til Avisa Oslo.

Ifølge Nergård har flere lokale kulturaktører de siste årene leidpaviljongen. I 2021 leide Bjørka Fotokollektiv, KunstKALL, Arild Berg og Vibeke Frost.

Men i år har de fått inn færre søknader enn tidligere år, og har derfor utsatt fristen til 2. mai.

– Vi oppfordrer alle som driver med kulturaktivitet til å søke.

Lokalene kan leies i to perioder: 13. mai til 17. juni, samt 19. august til 19. september.

Søkekriteriene er følgende:

  • Søker må være en aktiv kunst- og kulturaktør.
  • Bygget er verneverdig, og planlagt bruk må skje innenfor de rammer dette setter. Det er ikke anledning til å gjøre bygningsmessige inngrep.

  • Kulturetaten vil foreta en skjønnsmessig vurdering av det kunstneriske nivået på den planlagte aktiviteten, herunder hvor godt aktiviteten passer inn i lokalet og området for øvrig.

  • Eventuell lokal forankring hos søker vil vektlegges positivt.

Kilde: Kulturetaten

Les også

Ny utstilling om Oslofolks forhold til kjærlighet og forelskelse: – Kjappe relasjoner har kanskje blitt en trend

Les også

Den lille butikken på Schous plass ble redningen til Maral: – Jeg hadde absolutt ingenting