Tirsdag skrev Avisa Oslo om Ida Hauge Dignes (24) som skulle på tur, da hun oppdaget at rullestolen hennes var borte.

Onsdag kveld er stolen ennå ikke kommet til rette, forteller Dignes, men hun har i alle fall fått på plass en slags midlertidig løsning:

– Jeg får låne en rullestol av Permobil frem til vi finner stolen, eller frem til jeg får en ny av Nav, skriver Dignes i en tekstmelding til Avisa Oslo rundt klokken 22.

Over 14.000 delinger

Permobil er et selskap som lager avanserte hjelpemidler som gjør hverdagen til personer med nedsatt funksjonsevne mer berikende, ifølge deres nettsider.

Dignes etterlyser stolen i et innlegg på Facebook. Kun ett døgn etter at den er lagt ut, er innlegget blitt delt over 14.000 ganger.

Innlegget har i skrivende stund 444 kommentarer:

«Dette er absolutt det simpleste», lyder en av kommentarene.

«Forferdelig at du har blitt frastjålet ditt fremkomstmiddel (...) håper tyven blir tatt», skriver en annen.

Tidligere onsdag kveld har 24-åringen selv kommentert på innlegget med nyheten om lånerullestolen:

– «Hurra! (...) da har jeg en lånerullestol i påsken», som utløste en drøss positive tilbakemeldinger.

Spesialbygget for terreng

Den stjålne stolen er spesialbygget for å kjøre i terreng. Dignes sier hun er ekstra avhengig av å ha den stolen for å komme seg ut på tur.

Den ble sist sett i gangen utenfor studenthybelen hennes på Bjølsen.

Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt opplyste tirsdag kveld at de at de fikk melding om rullestoltyveriet klokken 18.53, og at samtlige politipatruljer i Bjølsen-området ble informert om saken.

Dignes selv oppfordrer personer som kan ha observert den i området Nydalen/Bjølsen/Sagene om å gi henne beskjed, eller å ringe politiet på 02800.