Jeg har smurt meg en glutenfri brødskive med smør, skinke og gulost. Jeg har ikke allergi, men Rema 1000 på Ulsrud hadde tilbudt på et godt brød, og det var uten gluten. Da tok jeg det.

Vi handler alltid hos den lokale kjøpmannen Morten Wiik. Ikke fordi han har det bredeste utvalget av vannmelon om sommeren, eller ferske wienerbrød rett fra ovnen om høsten, men fordi vi føler en tilhørighet til stedet og fordi det har gått i tradisjoner.

Og fordi det tross alt ligger på Oppsal, selv om den heter Ulsrud.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Mørkt i gangene, tett i doene

Jeg tar en bit, det smaker godt. Jeg tror gluten er smakløst. Samme det. Jeg tar de få stegene fra kjøkkenet og inn på kontoret mitt i andreetasjen på Oppsal Arena. Den gamle delen. Der håndballheltene Pål Bye og Roger Hverven tørket pannesvette på 70-tallet. Det er bedre forhold her nå, selv om det stadig vekk er mørkt i gangene, tett i doene og ødelagte inngangsdører.

Jeg ser ut av panoramavinduet og ned på en halvfull parkeringsplass. To Teslaer står feilparkert, men slipper nok unna bot. Har ikke vært parkeringsvakter her siden mars 2012. Øverst på parkeringen står det 72 tomme paller. De var fylt av doruller forrige uke. Det vitner om god dugnadsånd.

På den lille syverbanen rigges det klart til dagens første fotballøkt. Oppsalungdom i sin beste alder. Trenere som ofrer tid for egne og andres barn. Viktige brikker i et maskineri kalt frivillighet. Tannhjulet i en klubb med tydelig forankring i nærmiljøet og i bydelen. En klubb som bidrar til sosial og sportslig utvikling, på og ved siden av banen, og i alle aldre. En klubb som er til for alle som vil spille fotball, eller som ser klubbens verdi for et godt lokalsamfunn. En klubb som vekker sterke følelser i meg, og flere tusen andre.

Det ringer i telefonen. Ikke et ukjent nummer. Timan Taagholi fra Menn Senior 3/4. Han lurer på om det er mer juice og nugatti i kjøleskapet på kontoret. Han kommer rett fra jobb og til keepertrening med A-laget. Han har vært en del av klubben siden han var fem år. Gjort det meste. Trent lag, spilt på lag, vært dommer, kjeftet på dommere, stått i kiosk, stjålet litt fra kiosk, vært instruktør og fått instruksjoner. Poenget er at han har hatt en mulighet til å være en del av det blå fellesskapet i 32 år. Og fortsatt er det mulig i 50 år til.

Les også

Oslos vondeste problemstilling vises fram gjennom folks treningsvaner

Vi jobber litt i motbakke

Det er klubben for alle. Mer enn en klubb. Det er sportslige ambisjoner, sosial utvikling, utvikling av unge ledere, jentesatsning, fem-åringer med for stor vest, pensjonister med kveldstrening og proteser, kameratgjenger med bluss, frivillighet, unge dommere,

Det er inkluderingsfond og andre tiltak for å ta vare på de som trenger det mest. Det er gratisaktiviteter, men også betalte aktiviteter. Det er avgifter og utgifter.

Vi jobber litt i motbakke på Oppsal, som mange andre klubber også opplever. Det er ingen pornopenger, rike onkler eller kommune som spytter inn grønne sedler. Det er et tungt marked. Men vi trenger folk på laget. Og vi er ikke kravstore på Oppsal. Glutenfritt brød med ost holder noen ganger. Små og store er velkommen til å ta kontakt. 50 kroner eller 50 millioner. Jeg smiler uansett. Å støtte Oppsal IF Fotball er å støtte oppvekstsvilkår for barn og unge, folkehelse og lokalsamfunn - en utmerket måte å utøve samfunnsansvar.

Kall det gjerne et litt annerledes frieri, men jeg ønsker å vise verden at vi finnes litt gjemt mellom blotterskoger, høye trær, fredede salamandere og Ytre Ringvei. En klubb med lokal tilhørighet, men med et stort hjerte, som angår mange.

Et lag, som allerede består av mange nydelige spillere, har plass til flere. Kan du ikke bidra i Oppsal, så oppfordrer jeg deg uansett til å bidra i ditt lokalmiljø.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Ungen min tåler da ikke å tape»

Les også

Plutselig har man «råd til tre fotballnett» Var det slik det var tenkt?

Les også

«Vis hensyn, barn leker» Hvor?