Oslo kommune innførte restriksjoner mot hagevanning med vannslange og spreder fra 6. juni. Begrunnelsen fra vann- og avløpsetaten er høy vannforbruk i kombinasjon med at Skullerud vannbehandlingsanlegg er ute av drift. Det er ikke satt sluttdato for restriksjonene.

Torsdag 8. juni gikk vannsprederne likevel for fullt på plenen på Wessels plass utenfor Stortinget. Også gresset på forsiden var vått, noe som etter tørre og varme dager tyder på gjentatt vanning.

Gjelder husstander

– Gresset klarer seg uansett fint uten vann, sa Frode Hult, assisterende avdelingsdirektør i Vann- og avløpsetaten, da restriksjonene ble innført.

Restriksjonene gjelder «alle husstander», og ikke offentlige eller kommunale steder. Avisa Oslo har likevel spurt Stortinget om hvilke vurderinger de har gjort med tanke på å vanne med spreder midt i byen, når folk blir bedt om å unngå å vanne med nettopp vannspreder. Stortinget svarer etter 24 timer:

– Vi er opptatt av å bidra til å redusere vanning slik kommunen anmoder om, og vi vil vurdere hensiktsmessige tiltak. Det betyr blant annet at vanning av gresset kan bli redusert i en periode, skriver avdelingssjef Terje Olsen i en e-post.

Han skriver videre at de vil gjøre løpende vurderinger.

– Så langt det er mulig vil vi gjennomføre tiltakene slik at Stortingets planter og grøntanlegg fremstår representativt for publikum. Dette er ønskelig spesielt i sommersesongen med mange turister og besøkende som kommer for å se stortingsbygningen.

LES OGSÅ: