Etter tre semester på rad med hjemmeeksamen kom Det humanistiske fakultet med en klar beskjed til studentene. Dette semesteret skal vi ha seks timers skoleeksamen.

Skoleeksamen er med tilsyn, uten hjelpemidler, og betyr mer pugging, lite søvn og mer stress. Å gå tilbake igjen til det etter tre semester med hjemmeeksamen blir krevende, det snakker vi studenter mye om oss imellom.

Jeg går på Midtøsten-studier, og før første lockdown i mars 2020 dro jeg på forelesninger og seminarer, deltok i aktiviteter på universitetet, og var fysisk til stede på undervisning. I tillegg jobbet jeg.

På den tiden kom jeg vanligvis hjem fra jobb ved midnatt, og så måtte jeg opp igjen klokken 05 for å gjøre lekser, lese pensum og være klar til forelesning. Da disse vanene var etablert kom covid for fullt inn i Norge. Nå ventet plutselig Zoom-forelesninger.

Pandemien forandret rytmen i hverdagen og en stund virket alt jeg hadde forberedt meg på som bortkastet, men til min glede oppdaget jeg at selv om overgangen var stor, ble hverdagen enklere å sjonglere under pandemien.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

På tre semestre med hjemmeundervisning har jeg spart penger på lunsj, kaffe, matpakke og månedskort. Klesbudsjettet sparte jeg også inn på, og jeg hadde rett og slett mer tid til å ta vare på helsa mi.

Jeg og en venninne har snakket mye om hvor krevende det blir med skoleeksamen. Det er utfordrende å vende seg til det igjen, etter halvannet år i vår lille boble.

Sammen med andre i klassen tok vi derfor direkte kontakt med ledelsen for å forklare hvordan det påvirker studentene. Svaret kom noen dager etter: «Hei, vi forstår at det er krevende tider og ikke bare enkelt med online undervisning. Men vi kan dessverre ikke uten videre endre eksamensform.»

Studenter bruker tiden sin forskjellig, og mange er glade for å vende tilbake til det vanlige. For min del har pandemien påvirket meg både positivt og negativt. Under pandemien ble jeg en bedre student og karakterene mine var A og C i de fleste emnene. Jeg fikk rett og slett til mer hjemme enn på Blindern.

God eksamen til alle, og lykke til med puggingen!

Les flere debattinnlegg og følg Avisa Oslos nye debattside OsloDebatten.

Les også

Det er umoderne å ta mannens etternavn, sier de. Jeg er ikke like sikker

Les også

Venninnen min tok to glass øl ute. Så husker hun ikke mer.

Les også

Bjørvikas skyskrapere overskygger det mangfoldige Grønland

Les også

Gutten setter en sprøyte i halsen til en ung jente som ligger på fortauet