– Dette er jo spennende, jeg lurer på hva de vil ha ut av det, sier Johan Golden til Avisa Oslo.

Golden har fått tilsendt flere skjermdumper av det som angivelig er nyhetsartikler om ham, som dukker opp i Facebook-feeden til folk.

«Dette er slutten på karrieren hans», «Jeg visste ikke at mikrofonen var på», «Jeg skammer meg over det jeg har gjort»!» og «Påstanden mot Johan Golden er bekreftet» heter det i innleggene Avisa Oslo har sett.

Er selv spent

Da Avisa Oslo tok kontakt med Golden onsdag ettermiddag hadde han ikke hørt noe om postene, men senere samme dag har flere Misjonen-lyttere sendt inn skjermdumper av de mystiske innleggene.

– Jeg bryr meg fint lite om innleggene, men det hadde så klart vært best om det ikke sto der, sier han onsdag kveld.

Når en trykker på lenkene kommer en bare videre til en blank nettside, og man får derfor ikke vite hva de angivelige anklagene skal dreie seg om.

– Dette er jo spam, men det er jeg som er mest interessert i å gå på spammen, jeg lurer jo på om det er slutten på karrieren, og hva jeg skammer meg over. Jeg selv er like spent som alle andre på hva som har skjedd, sier Golden.

Irriterende

Golden tar derfor foreløpig de mystiske innleggene med knusende ro, men litt irriterende synes han det er.

– De prøver ikke å selge noe, men det er litt irriterende at navnet mitt blir brukt til sånt fjas, sier han.

Han kommer foreløpig ikke til å gjøre noe med innleggene.

– Jeg tenker at politiet kan få drive med andre saker, enn så lenge, sier Golden.

– Har du opplevd noe lignende tidligere?

– Jeg har vært med på at noen har utgitt seg for å være meg på Tinder, og noen falske Facebook-profiler, men ikke noe stort.